Anasayfa

 Affenpinscher Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Karakter yapıları ile oldukça ilgi çekici olan Affenpinscher cinsi köpek dostlarımız görünümleri ile de hayvanseverlerin kalbini kazanmıştır. Almanya'da kelime anlamı bakımından "Maymun Köpek" lakabı ile anılan Affenpinscher ırkı, Fransa'da ise "Bıyıklı minik şeytan" ismi ile anılır. Orta çağdan itibaren Avrupa'da bulunması konusunda hatta tarihi eserlere resmedilmesinden anlaşılan Affenpinscher cinsi köpeklerin geçmişte adeta bir kedi gibi fare ve diğer minik hayvanların avlanması konusunda görev almışlardır. Affenpinscher cinsi köpek dostlarımızın küçük hayvanları avlama konusunda oluşan yetenekleri, minik boyutları ve meraklı yapıları ile kedileri andıran diğer özellikleridir. Mini ırk köpekler özgü olan korumacı yeteneği bulunan Affenpinscher cinsi köpek dostlarımız, onlara bakan kişilere son derece bağlıdırlar. İlk bakışta yüzlerinde bulunan tüyler yüzünden Terrier ırklarından biri olarak sanılsa da adı üzerinde bir pinscher türüdür. İlginç özelliklerinin yanı sıra dünyanın en eski köpek cinsi olmaları sebebi ile ün salmışlardır. Affenpinscher cinsi köpekler 15. yüzyıldan buyana bilinse de 1936 yılında ayrı bir cins olarak tanınmıştır. Türkiye'de pek yaygın olmayan Affenpinscher cinsi köpekler son yıllarda ülkemizdeki hayvanseverlerin de tercihi olmaya başlamıştır.

Affenpinscher Cinsi Köpek Genel Özellikleri

Şimdi de Affenpinscher cinsi köpeklerin genel özelliklerinden bahsedeceğiz. Bu listemiz sayesinde Affenpinscher cinsi köpekleri daha yakından tanıyabileceksiniz. Keyifli okumalar dileriz.

  • Anavatanları olarak Almanya kabul edilmiştir.
  • Mini ırk köpek cinsleri arasında yer alan Affenpinscher cinsi köpeklerin boyları 30 santimetreye kadar ulaşabilir. Ayrıca bu köpek dostlarımızın kiloları ise 3 ile 4 kilogram ağırlığındadır. Erkekler ve dişilerin kilo ve boy oranları aynı olmakla bilinir.
  • Affenpinscher cinsi köpeklerin gövdesini kaplayan dalgalı tüyler, orta uzunluktadır. Kulak, göz ve burunlarına doğru bu tüylerin daha da uzadığı görülmektedir.
  • Tüylerinin rengi genelde siyah rengindedir. Ancak, koyu gri, koyu kahverengi ya da kızıl tüylü olan Affenpinscher cinsi köpekler de vardır.
  • Gözleri yuvarlak, küçük ve koyu tonlardadır.
  • Oldukça zeki köpek ırklarındandır ve eğitimleri kolaydır. Affenpinscher cinsi köpeklerin savunma içgüdüleri vardır ve bu durum onları her an tetikte olmaya iter.
  • Gürültücü köpek cinsleri arasında yer alır ancak apartman hayatına hızlıca adapte olabilirler.
  • Ortalama yaşam süreleri yaşam koşullarına ve bakıma bağlı olmakla beraber 13 yıl kadardır.

Affenpinscher Cinsi Köpek Bakımı Nasıl Yapılır?

Yaşadığımız dünyadaki en özel ve en eski kıpek cinslerinden biri olan Affenpinscher ırkının bakımı düşünülen kadar zor değildir. Evinize hareket ve neşe getirecek bu mini ırk köpek dostumuzun orta uzunlukta bulunan ve dalgalı olan kürkleri haftada ortalama olarak 3 kez taranmalıdır. Affenpinscher cinsi köpeklerin burunlarını ve gözlerini örten tüyleri ile kulaklarının üzeindeki tüyler de görüş açılarını bozmaması açısından düzenli kısaltılmalıdır. Bu kısaltma işlemi hem deri hastalıklarına hem de kulak ve göz enfeksiyonlarının önüne geçebilir. Mini ırk köpeklerin karakteristik özelliği olan bekçilik ve korumacılık Affenpinscher cinsi köpeklerde de gözülür. Bu sebeple onları köpek tasmaları ile gezdirmeniz önemlidir.

Apartman dairelerinde yaşamaya hızlıca adapte olan Affenpinscher cinsi köpekler çok havlar ancak zekaları sayesinde eğitimleri de kolaydır. Yabancılara karşı son derece temkinli hatta tehlike hissettiğinde sahibine olan bağlılık ve sadakatten dolayı saldırgan olabilirler.

Sizlere bu yazımızda Affenpinscher cinsi köpekler hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın...


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X