Anasayfa

 Alman Pinscher Köpek Irkının Genel Özellikleri ve Bakımı

Bu ırk her ne kadar Doberman Pinscher ile akraba sanılsa da aslında hiçbir alakası ve ilgisi yoktur. Alman Pinscher Dobermana göre çok daha eskiyedayanan bir tarihe sahiptir. Bu ırkın asıl amacı fare avcısı olmasıdır. Soyları Alman Terrierlerden gelmekte olan bu tür, çok zeki ve muhteşem seviyede iyi huylu olmalarıyla bilinmektedir. Kökenleri hakkında ise net bir bilgi bulunmamaktadır.

Alman Pinscher Köpek Irkının Genel Özellikleri

Minyon görünüme sahiptirler. Zarif bir görüntü sergilemektedirler. Fakat oldukça kaslı ve atletik bir vücuda sahiplerdir. En belirgin özellikleri ise ön bacaklarını düz basmalarına karşı arka bacaklarının biraz daha eğilimli olması ve patilerinin ise kedi patilerine benzemesidir. Çok küçük patileri vardır. Çok güçlü çeneleri vardır. Ağırlıkları 4 ila 5 kilogram boyları ise 25 ila 30 santimetre kadardır. Ortalama yaşama süreleri ise 15 yıl kadardır. Fakat sağlıklı bir şekilde bakılırsalar bu süre 16, 17 yıla kadar çıkmaktadır. Görünüşlerinin aksine çok sert ve kararlı biraz da gürültücü köpeklerdir. Sahiplerine çok bağlıdırlar. Çocuklar tarafından sinirlendirilmedikleri süre onlarla anlaşabilirler. Yavruluklarından itibaren sosyalleştirilmez ve eğitilmezse diğer canlılara karşı çok tehlikeli olabilirler. Çok zeki ve enerjik hayvanlardır. Eğitimleri oldukça zordur. Apartman dairelerinde bakılması önerilmemektedir. Genellikle geniş bahçeli evler ve çiftlik alanlarında bakılması önerilmektedir. Sürü gütme için de kullanılmaktadırlar.

Bakımları

Çabuk hasta olabileceklerinden dolayı çok dikkat edilmelidir. Kışın ev içerisinde bakılabilir. Onun dışında yaz aylarında enerjik oldukları için egzersiz ihtiyaçlarını karşılamaları gerekmektedir. O nedenle yaz aylarında dışarda kendi yuvasında bakılması önerilmektedir. Tüyleri bakımından hiçbir problem yaşanmayacak bir tüy yapıları vardır. Tuvalet eğitimleri biraz zordur. Sert cisimleri kemirmekten aşırı derecede zevk alan Alman Pinscher köpeklere sert oyuncak kemikler alınması önerilmektedir. Kuru şampuanlarla oldukça kolay temizlenirler. Orta derecede tüy dökerler. Haftada 2 defa taranmaları halinde başka bir şey yapmaya gerek yoktur. Genel olarak sağlıklı olsalar da kalıtsal hastalıkları mevcuttur. Bunlar, göz hastalıkları, kalça çıkıkları ve tiroit bozulmaları olarak bilinmektedir.

Oldukça zeki olan Alman Pinscher cinsi köpek dostlarımız apartman daireleri için oldukça uygundur. Ev ortamında yeterince hareket edebilme ve oynama imkanı sağlanırsa ekstra olarak egzersize dahi gerek kalmayabilir.

Tüyleri problemsiz olan Alman Pinscher cinsi köpek dostlarımızın bakımı oldukça kolaydır. Tuvalet eğitimi biraz zor olan Alman Pinscher cinsi köpeklerin eğitimi gerektiği gibi verilmezse biraz zorlanabilir. Ayrıca boğazına kaçabilecek oyuncaklara ve diğer materyallere karşı kesinlikle önlem almanız gerekir.

Alman Pinscher cinsi köpekleri kuru şampuanla yıkayabilirsiniz. Orta derece tüy dökümüne sahip olan Alman Pinscher cinsi köpekleri haftada bir ya da iki kez fırçalamanız yeterli olacaktır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X