Anasayfa

 Ashera Özellikleri Nelerdir Bakımı Nasıldır?

Birçok husus ile diğer evcil kedilerden ayrılan Ashera cinsi kediler, vahşi kedi dostlarımıza benzerliği ile dikkat çekmektedir. Ayrıca Ashera cinsi kedi dostlarımızın atası arasında yerel kedi ırklarının yanında bir de Afrika Servali ve Asya Leopar'ı kedileri de bulunuyor. Dünyanın en değerli kedi cinsileri arasında yer alan Ashera cinsi kedi dostlarımız, bunun yanında en büyük boyutlara sahip kedi cinsleri arasında da yerini koruyor. Ashera ırkı kedi dostlarımız özellikle de antik Suriye, Filisten ve Mısır topraklarında yaşamıştır. Bunun yanında Ashera, deniz, aşk ve bereket tanrısına verilen isimdir. Bu kedi dostlarımız ismini aldığı tanrıça gibi mükemmel derecede güzel, zayıf ve asil canlılardır. Fiziksel özelliklerinin yanı sıra dost canlısı ve sıcakkanlı olması ile de bilinen Ashera cinsi kediler, oldukça nadir bulunan kedi ırklarından birisidir.

Ashera Cinsi Kedi Genel Özellikleri

Şimdi ise madde madde listeleme yapacağımız bu içeriğimizde Ashera cinsi kedi dostlarımızı daha yakından tanıyacaksınız.

  • Ashera cinsi kediler Afrika SErvali ve Asya Leopar cinsi yerel kedi dostlarımızın birleşimi sayesinde Amerika Birleşik Devletleri'nde elde edilmiş bir ırktır.
  • Ashera cinsi kedi dostlarımız oldukça yeni bir cinstir. Dünya üzerindeki ilk maceraları ise 10 yıl öncesine dayanmaktadır.
  • Ashera cinsi kediler doğal bir ırk olmamakla beraber laboratuvar üretimi olarak bilinen cinslerden birisidir.
  • Bu kedi dostlarımızın tüyleri leoparlar gibi desenli olarak bilinir. Bunun ana sebebi ise atalarından birisinin Asya Leopar cinsi kedi olmasıdır.
  • Bu kedi ırkının ağırlığı 14 kg olurken boyu ise 120 santimetreye kadar çıkar.
  • Tırmanma konusunda son derece yetenekli olan bu ırk, oldukça zeki canlılardır. Oyun oynamayı çok severler.
  • Sıcakkanlı ve sosyal özellikleri ile öne çıkan Ashera cinsi kediler, sahiplerine ve yuvalarına oldukça bağlıdır.
  • Ashera cinsi kedi dostlarımız agresif tavırlar sergilemez ve son derece sabırlıdır.
  • Bu kedi cinsi gevezedir. Birçok kez mırıldanır ve miyavlar.
  • Çok enerjik olan bu kedi, güçlü ve dayanılıdır.
  • İyi bir bakım ile Ashera cinsi kedi dostlarımızın yaşam süresi 25 yıl kadardır.

Ashera Cinsi Kedi Bakımı

Vahşi görünümlerinin tam tersine inanılmaz derecede şefkat dolu, sabırlı ve iyi niyetli olan bu ırk, evde beslenmeye en uygun varlıklardan birisidir. Ashera cinsi kedi dostlarımız, oyun oynamaya bayılır. Onlara kedi oyuncakları satın almayı unutmamalısınız. Oldukça zeki ve eğitim konusunda açık bir kedi cinsidir.

Ashera cinsi kediler pek tüy dökmez. Alerjik insanların ev yaşantısına da son derece uyum gösterirler. Tırnak bakımları aksatılmaması gerekir. Ayrıca, Ashera cinsi kediler göz ve kulak temizliğine dikkat edilmesi gerekir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X