Anasayfa

 Australian Mist Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Bu tür Burmese ve Habeş kedilerinin melezlenmesi sonucunda ve de birçok kedi türünün de genlerini taşıyan bir ırktır. Adlarını da ortaya çıkmış oldukları ülkeden almışlardır. Avustralya kökenli bu canlılar, günümüzde çok yakın bir zamanda 2011 yılında tüm dünyaca tanınmışlardır. Spotred Mist Kedileri olarak da bilinmektedirler. Birçok farklı yarışmalarda derece almışlardır. Karakterleri gereği çok uysal ve sevecenlerdir. Sahiplerine çok bağlıdırlar. Hastalıklara karşıda çok dayanıklıdırlar. Diğer evcillerle ve çocuklarla çok iyi anlaşmaktadırlar. Australian Mist Kedi Irkının Genel Özellikleri ve Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenleri sıraladık. 

Australian Mist Kedi Irkının Genel Özellikleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Anavatanları yazımızda da belirttiğimiz üzere Avustralya’dır. Orta irilikte kediler arasında yer almaktadırlar. Erkekleri dişilere göre çok daha kaslı ve atletiktir. Ortalama 5 ila 7 kilogram arasındadırlar. Orta uzunlukta ve sık bir tüy yapısına sahiptirler. Kulakları kendilerine göre çok küçüktür. Arka bacakları ön bacaklarına kıyasla çok daha uzundur. Genel olarak sakindirler. Oyun oynamaya bayılırlar. Uysal ve sıcakkanlıdırlar. Diğer evcillerle çok rahat anlaşırlar. Saldırganlıkları hiç yoktur. İnsanlarla çok rahat ilişki kurarlar. Yabancılara karşı sahiplerine olduğu gibi güzel davranırlar. Sahipleriyle vakit geçirmeyi, dolaşmayı ve hatta kucaklarında uyumayı çok severler. Eğitimleri hiç kolay değildir. Çünkü sakin hayvanlardır. Yaramazlık nedir bilmediklerinden eğitilmelerine gerek duyulmamaktadır. Kalıtsal hiçbir rahatsızlıkları yoktur. Sadece dişleri çok hassastır. Ortalama yaşama süreleri ise 17 yıldır. Fakat çok iyi bakılmaları halinde bu süre 20 yıla kadar çıkmaktadır.

Australian Mist Kedi Irkının Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Sadece sahipleriyle değil, eve gelen herkesle iyi bir iletişim kurmaktadırlar. Aynı ortamda yaşadıkları her bir bireyle fazlasıyla bağ kuran bu ırk, yalnızlıktan hiç hoşlanmazlar. Sahiplerinin yanından bir an olsun ayrılmak istemezler. Sakin bir tür olarak bilinseler de çok oyuncudurlar. Uyanık oldukları her an oyun oynamak isterler. Sahiplerinden sürekli ilgi istemektedirler. Eğer ki yeterince ilgi gösterilmezse strese girebilirler ve hastalanabilirler. Orta uzunlukta ve sık bir tüyleri olan Australian Mist kedileri haftada 2 defa taranmalıdır. Bu bakımı onların hem deri bakımlarını olumlu yönde etkiler hem de temizlenirken fazla tüy yutmalarını engeller. Bu tür kolay kolay hastalanmaz, tek zayıf oldukları nokta ise dişleridir. Dişleri düzenli olarak fırçalanması gerekmektedir. İyi bir bakım ve aşılarının zamanında yaptırılması sonucunda sağlıklı bir hayat sürdürürler.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X