Anasayfa

 Beagle Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Beagle cinsi köpek dostlarımızın ırkları oldukla uzun zamandır varsayım üzerine tartışıldı. Cinsi ismi bile halen günümüzde gizemli tarafını korur. Bazı uzmanlar ise bu cinsi ismini Galce Beag kelimesinden türediğini söylüyor. Diğer taraftan Fransızların avlanırken kullanmış olduğu ses terimi be'gule kelimesinden geldiği düşünülür. Roma Lejyonları ise İngiltere'de tavşan avlayabilmek adına küçük av köpeklerinin raporlarının olduğunu söyler. Bir ingiliz makamı ise Beagle cinsi köpek dostlarımızı ülkelerine özgü olarak tanımlamıştır. Beagle cinsi köpekler en fazla İngiltere'de popüler olmuştur. Bazı kaynaklarda Beagle cinsi köpekler tek bir el ile dahi tutulacak kadar küçük olduğu söylenir. Avlanmak için kullanılan bu köpekler pek hızlı olmaması sebebi ile hızlı bir şekilde bu görevinden uzaklaştırıldı. İrlanda ve Galler'deki çifçi insanlar olmasaydı şimdiye dek Beagle cinsi köpeklerin soyu tükenmiş olabilirdi. İngiliz olan bir kişi hem mükemmel bir avcı olan hem de sevimli olan Beagle cinsi köpekleri yetiştirmek için çok çaba harcadı. Amerika'lı bazı köpek yetiştiricileri ise kendi köpeklerinin görünümlerini güzelleştirmek için İngiltere ülkesinden Beagle cinsi köpek dostlarımızı Amerika'ya götürdü.

Beagle Cinsi Köpek Karakter Özellikleri

Oldukça tatlı, nazik ve eğlenceli olan bu köpek, çoğu zaman sizi güldürmesi ile bilinebilir. Ancak sık sık yaramaz tavırlar da sergilemeleri mümkündür. Sahipleri tarafından çok neşeli olarak tanımlanabilen Beagle cinsi köpek dostlarımız sevgi dolu, mutlu ve sevimli dost canlısı bir hayvandır. Bu özellikleri sayesinde müthiş bir aile köpeği olurlar. Yabancıların ynaında çekingen olmasına rağmen kısa bir tanışma ile çözülecek güzel bir bağ kurabilirler. Eğer evinizde bir çocuğunuz var ise ve sakin bir köpek sahiplenmek istiyorsanız Beagle cinsi köpekler tam da bu durum için müsaittir. Evde yalnız kalmaktan hiç hoşlanmazlar. Her türlü kokuyu alabilmeleri sayesinde burunlarının daima havada olduğunu anlamanız mümkündür. Atletik vücut yapıları saesinde Beagle cinsi köpek dostlarımız dışarı çıkmaya ve koşmaya bayılırlar.

Beagle Cinsi Köpek Bakımı

Bir tazı türü olan Beagle cinsi köpekler tavu eti de dahil olmak üzere etleri pişmiş olarak zevkle tüketebilir. Onlara gerçekten sevgi dolu davranmalısınız. Günde iki kez ölçülü olmak şartı ile veteriner hekiminizin önerileri doğrultusunda mama verebilirsiniz. Sürekli bakımlarını yaparak onları mutlu edebilirsiniz.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X