Anasayfa

 Brüksel Griffon Irkının Genel Özellikleri ve Bakımı

Süs köpekleri olarak bilinen Brüksel Griffon köpek ırkı, Pinscher köpek cinslerine dahildir. Basık yüzlere sahiptirler. Oldukça eski bir tarihi olan Brüksel Griffonlar, ilk izlerine 15. Yüzyılın başlarında rastlanılmıştır. Ancak Brüksel Griffon ırkının asıl hikayesi 19. Yüzyılda başlamaktadır. Avcılık yetenekleri nedeniyle geçmişte fare ve haşere avlarında rol alan bu köpek, o dönemlerde Belçika ve Almanya olmak üzere çoğu Avrupa ülkelerinde popüler olmuşlardır. Minik boyutlarına rağmen iyi birer bekçi köpeği de olan Brüksel Griffonları ortaya çıktıkları ülkelerin saraylarında toplumun bütün üyelerinden hürmet görmüşlerdir. Böylelikle soylu sınıfında da yaygınlaşmaya başlamışlardır. 19. Yüzyılın sonlarına doğru Belçikalı üreticiler bu ırkı üreterek standardı yakalamışlardır. 1910 yılında ise bu tür başlı başına bir ırk olarak kabul görülmüştür. 1950 yıllarında Amerikan Birleşik Devletleri dahil bir çok ülkeye yayılmış olan Brüksel Griffon ırkı günümüzde popülerliğini biraz olsun kaybetmişlerdir. Brüksel Griffon Köpek Irkının Genel Özellikleri ve Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler konusunda bilgiler vermeye çalıştık.

Brüksel Griffon Köpek Irkının Genel Özellikleri Hakkında Bilinmesi gerekenler

Anavatanları Belçika’dır. Kökenleri çok eskiye dayanan bir ırktır. Süs köpekleri arasında yer almaktadırlar. Ağırlıkları 3 ila 5 kilogram arasında değişmektedir. Düz ve dalgalı tüylere sahiptirler. En belirgin özellikleri ise çenelerinde ki sakalı andıran tüy yumaklarıdır. Çok güçlü kemik yapıları vardır. Oldukça hareketli köpeklerdir. Çok cesurlardır. Sahipleriyle vakit geçirmeye bayılırlar. Yalnızlığı hiç sevmezler. Sosyalleştirilmesi kolay bir ırktır. Diğer evcillerle çok kolay anlaşır. Ancak çocuklara karşı biraz temkinliler. İnsan duygularına çok duyarlıdırlar. Empati kurabilen nadir köpek türlerindendir. Tüy dökümleri yok denebilecek kadar azdır. Ortalama yaşama süreleri ise 12 yıldır. Fakat iyi bakılması takdirde bu süre 15 yıla kadar çıkmaktadır.

Brüksel Griffon Bakımı

Sahiplerinden çok fazla ilgi bekleyen bu köpek türü, ilk kez köpek sahiplenecek kişilere tavsiye edilmez. Yoğun çalışma temposu olanlara ve ev dışında fazla vakit geçirenlere de önerilmeyen bir köpek ırkıdır. Çok hassas bir duyguları vardır. Bu köpeklerin genelde çift olarak sahiplenmesi önerilmektedir. Kucağı ve çok fazla temas kurulmayı hiç sevmezler. Brüksel Griffon cinsinin tüy bakımları ise haftada 3 defa taranmalı ve 6 ayda bir yıkanmalılar.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X