Anasayfa

 California Spangled Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Bugün sizlere mükemmel görüntüsü ile tüm hayvanseverlerin kalbini kazanmış harika bir kediden bahsedeceğiz. Mükemmel bir şekilde desenli kürkü ile dikkat çeken vahşi bir kedi gibi görünen California Spangled cinsi kedi dostlarımız, oldukça enerjik bir dosttur. Ayrıca bu kedi ırkının oyuncu bir yapıda olduğu da görülmektedir. Atletikliği ve hareket yapısı ile tüylerinden gelen esinti ile resmen vahşi atalarını andıran California Spangled cinsi kedi dostlarımız, melezlenmiş bir türün mensubudur. İşte bu ırkın esin kaynağı ise Afrika leoparları olarak görülmektedir.

Leopanların bir benzeri evcil kedi dostlarımızı meydana getirebilmek adına yapılmış olan çalışmalarda bu kedi ırkı ortaya çıktığı gözlemlenmiştir. California Spangled cinsi kedi dostlarımızın ataları arasında British Shorthair, Siyam ve Ankara kedileri bulunuyor. 1986 yıllarında dünya üzerinde tanıtılmış olan California Spangled cinsi kedi dostlarımız nadir görülmektedir. Bu sebeple oldukça değerli bir dosttur. California Spangled cinsi kedi dostlarımızı en fazla değerli kılan durum ise keskin zekaları, yüksek sadakat duygusu ve oyuncu olmalarından kaynaklanmaktadır.

California Spangled Cinsi Kedi Kişilik ve Karakter Özellikleri Nelerdir?

Dünya üzerinde "ev leoparı" olarak da bilinen bu mükemmel dostlarımız vahşi bir görüntüye sahiptir. Ancak bu görüntünün tam tersi olarak oldukça sevgi dolu, arkadaş canlısı ve enerjik olan California Spangled cinsi kedi dostlarımız dışa dönük bir karaktere sahiptir. Oldukça yeni sayılabilecek bir tür olması ile birlikte nadir olduğunu da Mihav ailesi olarak söylemiştik.

California Spangled cinsi kedi dostlarımız bugünlerde yok olma ile karşı karşıyadır. Bir evcil kedide olan neredeyse tüm karakter özelliklerine sahiptir. California Spangled cinsi kedi dostlarımız vahşi görüntünün yanı sıra hareketli bir karakterize olmuş kişilğe de sahiptir. Oyuncu, sevgi dolu olan bu ırk aile hayatı arasında aktif şekilde rol alması ile biliniyor. California Spangled cinsi kedi dostlarımız aktivite sırasında da birçok şekilde yer almaktadır. Aile ortamında yetişiyorsa aile üyelerinin arasından pek de ayrılmak bilmez.

California Spangled Cinsi Kedi Bakımı

Oldukça tatlı olan bu kedi dostlarımız belirli bir diyete ihtiyaç duymayabilir. California Spangled cinsi kedi dostlarımızı protein açısından yüksek besin değeri olan mamalar ile beslemelisiniz. Rutin veteriner kontorllerini ve tımarlamayı asla unutmamalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X