Anasayfa

 Chausie Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Heybeti ile avcılık yetenekleri ancak uyumlu ve sevecen tavırları ile dikkat çeken bir kediden bahsetmek istiyoruz. Nil Nehri'nden oldukça uzak bir nokta olan Kuzey Amerika'ya kadar yaşam alanına sahip olan Chausie cinsi ked idostlarımızın insanlar ile etkileşimi çok eskiye dayanmaktadır. Avcılık yetenekleri sayesinde biz insanoğlu ile sürekli olarak etkileşimde kalmaktadırlar. Chausie cinsi kedi dostlarımıza saygı duyan eski Mısır'lılar onlara saygısını beraber mezara girerek göstermek istediler. Çok uzun zamandır dostumuz olan Chausie cinsi ked idostlarımızın tüm özelliklerinden size bahsetmek istiyoruz.

Chausie Cinsi Kedi Kişilik ve Karakter Özellikleri

Bu kedi dostumuz melezdir. Ev kedisi ve orman kedilerinin melezlenmesi sonucunda ortaya çıkmış mükemmel bir türdür. Chausie cinsi ked idostlarımızın nesilleri F1, F2, ve F3 gibi kodlar ile tanınıyor. Bununla birlikte tüm melez ırklar gibi sosyal ve aktif bir kedi dostumuzdur. Chausie cinsi kedi dostlarımızın vahşi kedi görünümünde olmasının yanında evcil bir kedi dostumuzun uysallığını da taşımaktadır. Bununla birlikte her ne kadar evcilleştirilmiş olsalar da genlerinde bulunan avcılık ve vahşilik asla gözardı edilmemelidir. Chausie cinsi ekdi dostlarımız oyuncu ve aktif bir kedidir.

Eğer ev ortamında besleyecekseniz kesinlikle çok fazla oyuncağa, kedi ağacına ve tırmanma direğine ihtiyacınız olabilir. Oyuncu tarafları ile gösterdikleri hünerler neticesinde çok zeki bir kedi olduğu da biliniyor. Chausie cinsi kedi dostlarımız insan dostu olduğunu söylemek mümkündür. Genelde diğer evcil dostlarımızla da arasının iyi olduğu gözlemlenmiştir. Yanlarına rahat ve kolay bir şekilde yeni evcil hayvan koyabilirsiniz. Chausie cinsi kedi dostlarımız tatlı ve güzel bir ırktır. Çocuklarla arası pek iyi olmamakla birlikte çok küçük yaşlardaki çocuklar ile pek karşılaştırılmamalıdır. Diğer evcil dostlarımızla kolay bir şekilde anlaşıp bağ kurduğu kişiye sıkıca bağlanır. Chausie cinsi kedi dostlarımız çok fazla bakıma ihtiyaç duymaz. Sesleri de çok çıkmaz. Bununla birlikte ince tınıda size miyavlayabilir. Ayrıca çok ilgiden kesinlikle sıkılmaktadır.

Chausie Cinsi Kedi Bakımı

Chausie cinsi kedi dostlarımız kedi kedi cinsinde olduğu üzere beslenme konusunda etçil bir canlıdır. İşte, etçil beslenen bu ırk kedi beslemesi konusunda sahiplerinin çok fazla dikkatini çeker. Özellikle de Chausie cinsi kedi dostlarımız hareketli ve enerjik olmaları sebebi ile harcamış oldukları enerji kadarını geri almak isterler. Rutin veteriner kontolleri unutulmamalıdır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X