Anasayfa

 Devon Rex Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Kedi sahiplenmek ve beslemek isteyenlerin ilgi odağı olan Devon Rex, ayırt edici bir görünüme sahiptir. Peki, günümüzde popüler kedi türlerinden birisi olan Devon Rex Kedisi tüm özellikleri ve bakımı nasıldır?

Devon Rex Kedisi Özellikleri ve Vücut Yapısı

l Kökeni: İngiltere

l Karakteri: Uysal, Enerjik, Meraklı

l Tüy Rengi: Her renk ve desende olabilir

l Gövde: Orta büyüklükte, geniş göğüslü

l Kürk Yapısı: Kıvırcık tüylü, az tüylü

l Kuyruk: Uzun ve ince

Devon Rex Karakteri ve Özellikleri

Devon Rex, oldukça sevecen ve uysal bir yapıya sahiptir. Sıradışı ve benzersiz görünümlerinin altında, evcil ve sevecen tavırları vardır. Diğer hayvanlarla ve çocuklarla da çok iyi anlaşmaktadır. Oyun oynamayı çok severler. Özellikle zıplamaları ve enerjileri ile tanınmaktadır. Evde hem oyunlar oynayabileceğiniz hem de güzel vakit geçirebileceğiniz bir kedi türüdür.

Zıplamayı ve yükseklerde olmayı seven Devon Rex, suyu da çok seven bir kedi türüdür. Suda vakit geçirmeyi seven Devon Rex, sahipleri ile birlikte duşa girmeyi de sevmeleriyle tanınır.

Birçok kedi gibi Devon Rex kedileri de meraklıdır ancak bu kedi türü hızından faydalanarak merakını gidermeyi başarmaktadır. Çevrede yiyecek varsa dikkat etmekte fayda var.

Yani eğlenceli ve sevecen olan Devon Rex cinsi için bu özelliklerin tamamı her kedide görülmemektedir. Her kedi farklı karakter özelliklerine sahip olsa da, genel özellikleri bu çerçevededir.

Peki, Devon Rex kedisi bakımı nasıldır?

Devon Rex Kedisi Bakımı

Devon Rex Kedisi bakımı konusunda dikkat etmeniz gereken ilk şey soğuktur. Daha önce de söylediğimiz gibi bu kedi cinsinin tüyleri oldukça azdır. Bu nedenle üşümeleri diğer kedi türlerine göre çok daha kolaydır. Bu nedenle yaşadığı ortamın ısısına dikkat edilmelidir.

Devon Rex bakımında dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da tüyleridir. Az da olsa tüyleri olan bu kedi türünün her ne kadar tüy kökleri sağlam olsa da, tüyleri kırılgandır. Bu nedenle sık sık değil, ara sıra taramakta fayda vardır.

Bir diğer önemli unsur kulaklarıdır. Büyük kulaklara sahip Devon Rex’in tüyleri az olduğu için kulakları oldukça açıktır. Bu da onun enfeksiyonlara karşı daha az korunması olduğu anlamına gelmektedir. Bu nedenle düzenli olarak tedavi edilmeli ve kontrol altında tutulmalıdır.

Devon Rex Kedisi Vücut Yapısı

Devon Rex Kedisi, oldukça ayırt edici bir görünüşe ve vücut yapısına sahiptir. Kaslı vücut yapısıyla dikkat çekmektedir. Boyun derisi sarkık ve uzundur. Daha önce belirttiğimiz gibi geniş bir göğüs bölgesi vardır. Kılları diğer kedi türlerine nazaran oldukça kısadır. Ancak yoğun kıvırcık bir yapıya sahiptir. Dokunulduğunda sanki bir kadifeye dokunuyormuş hissi uyandırır. Kuyrukları ise uzun ve ince bir yapıya sahiptir.

Devon Rex ile ilgili bir diğer vücut özelliği ise; ön bacaklarının arka bacaklarına oranla daha kısa olmasıdır. Ancak güçlü bacaklara ve kaslı bir yapıya sahiptir. Onu popüler yapan da tüm bu özelliklerdir.

Devon Rex Kedisinin Çocuklar ve Hayvanlarla İlişkisi

Devon Rex kedisi, çocuklu aileler ve farklı türde evcil hayvan besleyen kişiler için oldukça ideal bir kedi türüdür. Oyun oynamayı çok seven Devon Rex, çocuklarla güzel vakit geçirerek iyi bir iletişim kurabilir. Diğer evcil hayvanlarla da iyi bir ilişkisi olan bu kedi türü özellikle köpekler ile çok iyi anlaşmaktadır.

Devon Rex Kedisi Sağlık Durumu

Devon Rex Kedisi için sağlıklı bir kedi türü olduğunu söyleyebiliriz. Karşılaşabileceği sağlık sorunları pek çok kedide olduğu gibi kalp ve kas sorunlarıdır. Ancak Devon Rex için diğer kedi türlerinden ayırt edici bir sorun güneş yanıklarıdır. Oldukça az tüye sahip olan Devon Rex, güneşe uzun süre maruz kalması durumunda güneş yakınları oluşabilir. Bu nedenle güneşe karşı kontrollü hareket etmek gerekmektedir.

Devon Rex Kedisi için iyi beslenme ve egzersizler durumunda yaşam süresi 12 ile 16 yıl arasında tespit edilmiştir. Sağlıklı bir yaşam sürmesi için daima kaliteli mama tüketmesi gerekmektedir. Bu nedenle kedinizin yaşına uygun mama tercih etmeniz, onun sağlığı için oldukça önemlidir.

Ayrıca tabi ki Devon Rex kedisi için de düzenli aşı işlemlerinin uygulanması gerekmektedir. Bu onun bağışıklık sistemini güçlendirip sağlığını korumasını sağlamaktadır. Aşılarına ve bakımına dikkat etmeniz gerekmektedir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X