Anasayfa

 Euroiser Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Oldukça yeni tanınan bir ırk olan Euroiser cinsi köpek dostlarımız 1950'li yıllar sırasında Almanya'da özel olarak üretilmiş bir cins köpektir. Wolf Spitz ve Chow Chow köpek dostlarımızın çiftleştirilmesi sonucu elde edilen Euroiser cinsi minik patili dostlarımız, Alman ve Amerikan köpek kulüplerince gerçek bir ırk olarak kabul edilmiştir. İsmini ise yetiştirici ailesinden alan Euroiser cinsi köpek dostlarımızın en belirgin özelliğinin çok iyi bir aile dostu ve mükemmel bir bekçi köpeği olduğunu bilmek gerekiyor. Orta boy ırk olan Euroiser cinsi köpek dostlarımız genetik yatkınlığını aldığı ırklara ve görünüm olarak üst atalarına çok benzer. Oldukça cana yakın ve çok sevimli olması ile bilindiği için tüm dünyaki hayvan severler tarafından çok sevilmiş mükemmel bir köpektir.

Euroiser Cinsi Köpek Fiziksel Özellikleri

Euroiser cinsi köpek dostumuzun genetiğinde Wolf Spitz ve Chow Chow köpek dostlarımızın olduğunu az önce de bahsetmiştik. Dış görünümü ile bu cinslere çok benzeyen Euroiser cinsi köpek dostlarımız uzun tüylü yapısı sebebi ile bazı bölgelerindeki tüylerinin daha uzun olması Euroiserlere çok daha farklı görünüm sağlar. Ayrıca boyun kısmında bulunan daha uzun tüyler yelesi varmış gibi görünüm sağlamaktadır. Euroiser cinsi köpek dostlarımızın bacak kısmında bulunan tüyleri gövdesindeki tüylere oranla çok daha uzundur.

Euroiser Cinsi Köpek Karakter Özellikleri

Euroiser cinsi köpek dostlarımız ona bakan kişi ve aile üyelerine son derece sadık olmaları ile biliniyor. Çok sevimli olan ve enerjik bir yapıya sahip olan Euroiser cinsi minik dostlarımızın en belirgin diğer özelliği ise sosyal yapısıdır. Sosyalleştirme eğitimlerine henüz yavruyken başlanmalıdır. Bunun yanında her ne kadar ailesine karşı çok sıcak bir minik dostumuz olsa dahi yabancılara karşı tutumları biraz değişebilir. Yabancılara alışması uzun ve yavaş bir süreçtir. Bu sebeple dışarda Euroiser cinsi köpek dostlarımızla gezdiğinizde dikkat etmelisiniz. Eve gelen bir tanımadığı kişiyi anı şekilde zaman vererek içindeki tüm şüphelerden kurtulduktan hemen sonra ısınmaya başlayacaktır. Bu konuda da dikkat etmeniz gerekiyor.

Euroiser Cinsi Köpek Bakımı

Bu cins köpek dostlarımızın kalıtsal bazı rahatsızlıkları olabilir. Bu da birçok köpek dostlarımızda rastlanan displazisidir. Bu bir diz problemi olarak öne çıkar. Euroiser cinsi köpeği sahiplendikten sonra veteriner hekimlerinize rutin bir şekilde kontrollerine gitmelisiniz. Tüy bakımından dolayı ekstra bakım gerekeceği düşünülse de çok fazla bir bakım istemeyen Euroiser cinsi köpek dostlarımızın haftada bir ya da iki defa fırçalanması yeterli olacaktır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X