Anasayfa

 European Shorthair Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Doğal olarak yüzyıllarca yaşayan ve bizlere mükemmel bir dost olan kedi dostumuzdan bahsedeceğiz. Bazı kedi dostlarımız görünümleri bazı minik patili dostlarımız ise mizaçları ile insanoğlunu büyülüyor. Yunanlılardan Mısır'a, Oradan da Romalılara kadar günümüzdeki Avrupa'ya dek tarihsel serüvenini mükemmel şekilde ilerleten European Shorthair cinsi kedi dostlarımız, doğal kalmayı son derece iyi bir şekilde başarmış ender kedi ırklarından bir tanesidir.

Bu minik patili dostlarımız her yönü sayesinde biz insanlara çok iyi bir yardımcı ve sadık davranışları ile arkadaş olmuşlardır. European Shorthair cinsi kedi dostalrımız nazik, uysal, sevecen ve mükemmel şekilde sadık mizaçları sayesinde birlikte yaşamayı başaran minik dostlarımızdan bir tanesidir. Avcı olan atalarından miraz kalan güçlü karakteri halen günümüzde de devam etmektedir. Boş bırakıldığı takdirde veya dışarıdaki hayat ile bağlantı sağlandığında kolay bir şekilde bağımsızlık karakteri depreşmektedir.

European Shorthair Cinsi Kedi Karakter ve Özellikleri

European Shorthair cinsi kedi dostalrımız çok güçlü bir karakterin sonucunda popülerleşmiştir. Bu güzel dostlarımız sevgisini tanıyıp tanımadığı tüm insanlara gösterebilecek kadar zeki, cömert ve arkadaş canlısı bir aile kedisidir. European Shorthair cinsi kedi dostlarımız oyunlar oynamaktan son derece keyif almaktadır. Sahipleri ile yürüyüşe çıkıp ağaçlara tırmanma eylemine bayılıyor. Avrupa ve çevre ülkelerinde yeni kedi sahiplenecek birçok ailenin favori evcil ırkıdır. European Shorthair cinsi kedi dostlarımız çok uysal bir yapıdadır.

Dominant olmayan bu kedi dostlarımız çocuklarla da iyi bir arkadaşlık kurar. Bunun yanında European Shorthair cinsi kedi dostalrımız diğer evcil dostlarımızla da rahatlıkla yaşayabilir. Çok çeşitli bir mizaç yapısına sahiptir.

European Shorthair cinsi kedi dostlarımızın en sevilen ve kabul edilmiş olan özelliklerinden bir tanesi de hızlı bir şekilde yeni ortamlara adapte olabilir olmasıdır. Bu güzeller güzeli dostumuz yabancı kişiler geldiğinde yatak altına veya gizli bir bölgeye saklanacak türden değildir. Emekleyen bebeklerle de vakit geçirebilen bu tatlı kedi, bebek sahibi aileler adına da mükemmel bir seçim diyebiliriz.

European Shorthair Cinsi Kedi Bakımı

Bu güzel dostlarımızın özel bir beslenim ihtiyacı yoktur. European Shorthair cinsi kedi dostlarımız gerekli hareketli yapısına karşı onları en kaliteli mamalar ile beslememiz gerektiğini unutmayın. Birçok kedi dostumuzun karşı karşıya kaldığı obezite durumu ise European Shorthair cinsi kedi dostlarımızda da görülebilir.

Günlük tüketilmesi gereken miktardan daha fazla tüketirse obezite geliyor demektir. Lütfen beslenme rutinini veteriner hekiminize danışın. Aşılarını asla unutmamalısınız. Bir ömür boyu mutluluklar dileriz.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X