Anasayfa

 Ev İçinde Birden Fazla Kediyle Yaşamak

Kedi dostlarımızın aynı ev içerisinde yaşaması son zamanlar içerisinde oldukça popüler hale gelmiş oldu. Birçok ev içerisinde en az iki kedi yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Dünya üzerindeki en popüler evcil hayvanlardan birisi olan kedi dostlarımız, insan yaşamı süresince oldukça fazla önemli bir alana sahiptir. Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılmış olan araştırmaya göre ev içerisinde yaşayan kediler, evde yarısından daha fazlası iki kediye sahiptir. Birden fazla kedi dostumuzun yaşam oranları ise yüzde 10 ile 15 aralığında görülmüştür. Türkiye'de ise son zamanlarda kedi dostlarımızı besleyen kişilerin sayısında artış görülüyor. Bununla birlikte ev içerisinde birden fazla kedi olmasının avantajlarına ve dezavantajlarına da bakalım istiyoruz.

Birden Fazla Kedi Aynı Evde Yaşar mı?

Kedi dostlarımız atalarından kalma olarak doğası gereği avcı canlılardır. Minik patili dostlarımız bölgesini çok fazla sahiplenir. Güvenilir olan bölgelerine başkasının yaklaşması pek de mümkün olmaz. Günümüzde kedi dostlarımız ev içerisinde ya da dışarıda yaşarken alanlarını iyi bir şekilde sahiplendiği görülüyor. Özellikle tekir kedi dostlarımız farklı yaşam tarzlarına hızlı bir biçimde alışabilirler. Bununla birlikte Brisih Shorthair gibi ırklar ev içerisinde yaşamaya alışkındır. İkiden fazla kedi dostumuzun ev içerisinde yaşamaları onların uyumları açısından ve sosyallikleri bakımından çok faydalı olacaktır. Kedi dostlarımızın konforunun sağlanabilmesi adına kaygı, stres ve korkuya yol açacak durumların asla olmaması çok önemlidir. Minik patili dostlarımızın beraber yaşamalarının en büyük dezavantajı ise elbette kavga etmeleri olacaktır. Bu kavga durumu kedi dostlarımız için ciddi sonuçlara da sebep olabilir. Ev içerisinde birden fazla kedinin mutlu olabilmesi adına tümünün temel ihtiyaçlarının dikkatli bir şekilde karşılanması şarttır. Bununla birlikte aksi durumda ise idrar yolu enfeksiyonu, stres, böbrek taşı oluşumu ve kan paraziti gibi birçok enfeksiyona sebep olacaktır. Can dostlarımızın ev içerisinde strese girmesi istenmeyen bir olaydır. Kedi dostlarımız birbirlerinin oluşturmuş olduğu stres ile tip 2 diyabete bile sebep olunabilir. Gerginliği ve stresi azaltabilmek adına aşırı yalanma gibi sorunlara sebep olabilir. Lütfen ev içerisindeki her kedi için uygun çözüm yöntemleri üretin. En önemlisi de kedi dostlarımızın her birine aynı sevgiyi gösterip iyi bir şekilde temel ihtiyaçlarının tamamını karşılamanız olacaktır. Güzel dostlarımız sevginin en güzel ve en saf halini haketmektedir. Onların bir arada yaşaması elbette olağan bir durumdur. Bu sebeple tüm ihtiyaçlarını karşıladığınızda harika bir ev arkadaşı olacaklardır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X