Anasayfa

 Evde Beslenebilecek 3 Nazik Kuş Türü

Bugün sizler için hazırladığımız içeriğin konusu "evde beslenebilecek kuş türleri hangileridir?" sorusuna yanıt verecek. Birden fazla kuş türü vardır. Bu kuş türleri sık bir şekilde doğa ortamına ayak uyduran yönleri ile tanınıyor. Elbette bu kuş türlerinden bazıları da sık bir şekilde evcilleştirme eğilimi yüksek potansiyelli olarak görünürler. Yapısına ya da türüne göre ev ortamına ayak uydurma süreci tüm kuşlarda farklılık göstermektedir. Ev içerisinde beslenebilecek en ideal canlılardan bir tanesidir. Eve ilk geldiğinden itibaren ayak hızlı bir şekilde alışma sürecine girer ve çoğu kuş bunu stressiz şekilde başarmaktadır. Kişiye en yakın huyları üstünde taşıyan minik kuş türlerini seçerek başlamanız en iyisi olacaktır. Örnek verecek olursak huy, eğitim, boyut ya da rengi seçebileceğiniz gibi bunun yanında en önemlisi onların bakımına önem göstermekten geçmektedir. Mihav ailesi olarak evde beslenebilecek kuş türlerini yazmak istedik.

Muhabbet Kuşu

Muhabbet kuşlarının anavatanları Avustralya'dır. Papağan türleri ile direkt olarak ilişkili olan familya grubu arasında yer alır. Papağanlar kadar güzel bir yapıya sahip olması ile biliniyorlar. Elbette şu unutulmamalıdır ki papağangiller familyasındaki en küçük yapıya sahip kuş türlerinin başında gelir. Birçok desen, renk ya da yeteneğe sahip olması ile biliniyorlar. Diğer kuş türlerine oranla oldukça uysal yapıdadır. Fiziksel yönlerine bakacak olursak kuş türlerine oranla zayıf yönleri bulunur. Ayrıca sahibine saldırganlık göstermeyen nadir kuşlardandır. Gaga yapısı ve renk yapısı itibarıyla açık yeşil tonlarında sıkça görülüyorlar. Yumuşak tüy yapısına sahiptir. 18 santimetre boyutunda görülürler.

Sultan Papağanı

Oldukça eskiye dayanan geçmişleri ile bilinirler. Sultan papağanı dostlarımız 1700'lü yıllara kadar uzanan bir geçmişe sahiptir. Amerika Birleşik Devletleri'nde keşfedilmiştir. İlk oluşumları ve gelişimini Amerika Birleşik Devletleri'nde sürdüren papağan türüdür. Bununla birlikte zaman içerisinde Avrupa ülkelerinde de yaygınlaştı. Kakadu familyasına bağlı ve Türkiye'de de en popüler kuş türleri arasında yerini almaktadır. Anavatanına bakacak olursak Avustralya ve köken bvakımından Avustralya'dan çıkan papağanların nesline dayanıyor.

Kanarya

Güzel mi güzel bu dostlarımız Afrika bölgesinde isminin de yer aldığı adalardan gelmiştir. Kanarya Adaları'nda üremeye başlayan bu güzel dostlarımız Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kişilerin dikkatini çekmesi ile birlikte çok sık bir şekilde yaygınlaşma sürecine girmiştir. Mükemmel tavırları ile sadık olma yönlerinin ağır basması ile tanınmaktadırlar. Zorbalık ya da hapsetme gibi durumlarda kendisine zarar verme eğiliminde olduğunu belirtmemizde fayda var.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X