Evde bir köpek beslemek ve ona bakmak aslında düşünüldüğünden daha büyük bir sorumluluktur. Çünkü aynı evde ve ömür boyu birlikte yaşayacağınız küçük dostunuzun ihtiyaçlarını önceden tahmin edebilmeli ve buna göre gerekli konforu ve ortamı sağlayabilmelisiniz.
Bu nedenle, sevgi dolu ve sadık bir evcil hayvan almaya karar verdiğiniz andan itibaren nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda ayrıntılı bilgi sahibi olmanız önemlidir. Buna ek olarak, bazen zor ama çoğu zaman çok keyifli olan bir dizi sorumlulukla karşı karşıya kalacaksınız.
Elbette ilk başlarda birçok sorunla karşılaşabilirsiniz ancak küçük dostunuzu kucağınıza aldığınızda yaşadığınız tüm zorlukları unutacağınızdan ve kendinizi güvende hissedeceğinizden emin olabilirsiniz.
Bu yazıda, evde köpek beslemek ve sevimli dostlarının konforunu sağlamak isteyenler için bazı ipuçlarını sıralayacağız.
Yakın gelecekte evinizi sevecen bir arkadaşa açmayı düşünüyorsanız, bu uzun vadeli maceraya hazır olup olmadığınızı belirlemek için dikkatinize sunduğumuz makaleleri okuyun.
Evde Köpek Beslemek Zor mu?
Köpek edinmek isteyen kişileri genellikle endişelendiren ve evde köpeği olan arkadaşlarıyla tartıştıkları sorulardan biri de evde köpek beslemenin zor olup olmadığıdır. Bu sorulardan herhangi birine sahipseniz, bir köpek sahibi olmanın büyük bir sorumluluk olduğunu bilin.
Eğer bir köpek almaya karar verdiyseniz, evinizin kapısını açtığınız andan itibaren ona bakmanız gerekecektir. Temizlik, tırnak bakımı, düzenli veteriner kontrolleri, beslenme, aşılar ve tuvalet eğitimi de dahil olmak üzere köpeğinizin tüm eğitiminden siz sorumlu olacaksınız.
Başlangıçta biraz zor olabilir, ancak köpeğinize koşulsuz sevgi ile bunun üstesinden kolayca gelebilirsiniz. Dolayısıyla, bu materyaldeki önerileri inceledikten sonra, kendi başınıza bir köpek beslemenin zor olup olmadığı sorusuna cevap verebilmelisiniz.
Sözü daha fazla uzatmadan, evde köpek beslemekle ilgili bilmeniz gerekenlere bakalım.
Evde köpek beslemek isteyenler için hayat kurtaran tavsiyeler:
Bir köpek edinmeye karar verdiğinizde, aklınızda bulundurmanız gereken ilk şey, yeni hayatı nasıl karşılayacağınızdır. İşte köpeğinizle birlikte kendi küçük dünyanızı yaratmanıza yardımcı olacak bazı yararlı bilgiler.
Köpeğinizi daha iyi tanıyın
Bildiğiniz gibi, farklı köpek ırkları sadece görünüş olarak değil, kişilik olarak da farklılık gösterir. Bu, bazı köpeklerin sakin ve sevecen, bazılarının ise çok aktif ve agresif olduğu anlamına gelir.
Bu bakımdan beslemek istediğiniz köpeğin özelliklerini önceden öğrenmenizde fayda vardır. Bu şekilde onlarla nasıl başa çıkacağınızı öğreneceksiniz ve aynı zamanda köpek aileyle birlikte yaşama çok daha kolay adapte olabilecek ve süreci sorunsuz bir şekilde geçirebilecektir.
Öte yandan, yavru bir köpeğiniz varsa, ona alışmanın her iki taraf için de çok önemli olduğunu unutmayın. Altı aylık olmadan önce ona en çok bakan kişiye ömür boyu bağlanır ve bu süre zarfında yaşadıkları aslında gelecekte nasıl bir kişilik geliştireceğinin göstergesidir.
Köpeğinizin her zaman mutlu olmasını istiyorsanız, onun yanında olmaya çalışın ve onu sürekli izleyin. Bu, iyi bir ebeveyn olmanıza ve onlara iyi fırsatlar sunmanıza yardımcı olacaktır.
Uyum süreci boyunca sabırlı olun.
Daha önce de belirtildiği gibi, insanlar gibi köpeklerin de kendi kişilikleri vardır. Diğer köpeklerin sevdiği şeyler sizin köpeğinizin ilgisini çekmeyebilir. Belki de köpeğiniz diğer köpekler kadar uysal değildir, inatçıdır ve ilgiyi sever.
Köpeğinizi evde tutma fikriniz varsa, tüm bunlara hazırlıklı olmalı ve eğitim sürecinde sabırlı olmalısınız. Özellikle yemek ve tuvalet eğitimi, daha sonra sorun yaşamamak için çok önemlidir. Bu alanda ikinizin de zamana ihtiyacı olduğunu unutmamak ve pes etmeden köpeğinizi tımar etmeye ve eğitmeye devam etmek önemlidir.
İlk günlerde onun için oluşturmaya çalıştığınız rutinden asla ödün vermemeli ve koyduğunuz kurallara uyduğundan emin olmalısınız. Bu, köpeğinizin yeni hayatına ve yeni rutinine daha çabuk uyum sağlamasına yardımcı olacaktır.
Tersine, köpeğiniz size karşı soğuk ve kayıtsızsa, bunun sizi iyi tanımadığından kaynaklandığını varsayın ve endişelerinizi şimdilik bir kenara bırakın. Birlikte ne kadar çok zaman geçirirseniz, köpeğiniz sizi o kadar çok sevecek ve sizi terk etmeyecektir.