Anasayfa

 Exotic Shorthair Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Kedi dostlarımız ile iletişim kurmak her insanın kesinlikle yaşaması gereken mükemmel bir duygu olarak karşımıza çıkıyor. Aslında bir kediye dokunan ve seven bir insanın hayvan dostlarımızdan vazgeçmesi neredeyse imkansız oluyor. Ancak hangi hayvan dostumuzla evimizi paylaşacağımızı karakterimiz, onların karakteri ve yaşam şartlarımız belirlemektedir. İnsanlar ile sıkı fıkı iletişim halinde olan kedi dostlarımızı tercih edenler olabilir. Siz de bir "kedi insanı" iseniz yani kedi dostlarımıza çok düşkün biriyseniz hangi ırk kediyi beslemeniz gerektiği konusunda fikriniz yoksa onların yaşam koşullarına ve karakterlerini iyi bir şekilde araştırmalısınız. Exotic Shorthair cinsi kedi dostlarımızı bu içeriğimizde sizler için araştırdık ve araştırdığımız içerikleri derledik.

Exotic Shorthair Cinsi Kedi Tarihçesi

Henüz 1950'li yıllarda British Shorthair cinsi kedi dostlarımızın sahiplerinin yeşil ya da mavi gözlü kedi dostları elde etmek için İran kedilerine yönlendirilmiştir. Buradaki amaç gümüş rengi olan British Shorthair cinsi kedi dostlarımızı yaratmaktı. Ancak yavruları daha çok İran kedisine benzeri. Ayrıca kısa tüylü olunca Exotic Shorthair cinsi kedi dostlarımızın adı verildi. CFA tarafından Exotic Shorthair cinsi kedi dostlarımız 1967 yılında tescillendi. Bu kedi ırkı hayatımıza bu isimle girmiştir.

Exotic Shorthair Cinsi Karaktar Özellikleri Nelerdir?

İran kedilerine benzemesi sebebi ile Exotic Shorthair cinsi kedi dostlarımız onlardan çok daha aktif ve meraklıdır. Tombul görünümlerinin yanında kucakta oturup sevilmesini beklemeniz gereken bir cins kedi değidir. Kucakta oturmayı sevseler de her zamanlarını oyun oynayarak geçirmek istiyorlar. Exotic Shorthair cinsi kedi dostlarımız yeterli miktarda oyuncak almanız gerekecek. Ayrıca Exotic Shorthair cinsi kedi dostlarımızın çok hareketli ve atletik olduğunu belirtmeden geçmemeliyiz. Oldukça umursamaz ve rahat bir karaktere sahiplerdir. Güçlü karakterlerinin arkasında miyavlaması bile asil ya da sakindir. Exotic Shorthair cinsi kedi dostlarımız yoğun ilgiyi severler. Sahiplerini takip edip onları izlemeye bayılırlar. 

Exotic Shorthair Cinsi Kedi Bakımı

İran cinsi kedi dostlarımıza göre daha parlak ve kısa tüylere sahip olmasına ramen haftada birkaç kez tüy taraması yapmanız ve rutin veteriner kontrollerine götürmeniz gerekecektir. Banyo yapma ihtiyacı duyabilirler. Exotic Shorthair cinsi kedi dostlarımızın diş fırçalamasını da asla unutmamalısınız. Göz bakımı da çok önemlidir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X