Anasayfa

 Foldex Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Bu güzel mi güzel dostlarımız görünümleri ile tüm hayvanseverlerin kalbini kazanmıştır. Foldex cinsi kedi dostlarımız Exotic Shorthair ırkı ve Scottish Fold cinsi ile arasındaki çiftleşme sonucunda ortaya çıkmış bir türdür. Melez bir ırktır. Foldex cinsi kedi dostlarımız oldukça sevecen, arkadaş canlısı ve zeki olmaları sebebi ile mükemmel yapıdadır. Bu tür, tıknaz görünüme sahiptir. Bunun yanında tıknaz görüntüsü ile beraber çok da sevimli bir yapıdadır. Foldex cinsi kedi dostlarımızın yuvarlak uçlu katlanmış kulakları ile ünlüdür. Sakinliği ve zekası ile son derece kalbimizi kazanmış bu tür tam bir aile kedisidir. Bu içeriğimizde Foldex cinsi kedi dostlarımız hakkında genel bilgi ve kanıları yazmak istedik. Tüm hayvansever dostlarımıza iyi okumalar diliyoruz.

Foldex Cinsi Kedi Karakter Özellikleri

Bu tür Exotic Shorthair ve Scottish Fold cinsi kedi türlerinin arasındaki çiftleşmeden dolayı melezlenmiş karışık bir türdür. Çok sevimli bir görünüme sahip olan Foldex cinsi kedi dostlarımız aynı atası olan Scottish Fold gibi yuvarlak uçlu katlanmış kulakları sayesinde ün kazanmıştır. Foldex cinsi kedi dostlarımız çok sevimlidir. Bunun yanında arkadaş canlısı ve mükemmel bir zekaya sahiptir. Diğer ırklara göre insanlarla en iyi anlaşabilen tek kedi cinsi olabilir. Foldex cinsi kedi dostlarımız herkes ile kucaklaşmaya bayılır. Kendini çok sevdiren bir ırktır. Gün içinde insanlar ile birlikte oynamaktan asla geri durmaz. Günün sonunda kanepede sahiplerinin yanına kıvrılır ve kendini güzelce sevdirip uyku zamanı geldiğinde ise sahibi izin verdiği sürece aynı yatakta uyku uyumaktadır. Foldex cinsi kedi dostlarımız yakın bağlar kuran bir türdür. Ev içinde onlara bakan kişilerin yaptığı işlere çok fazla karışmaz, ayaklarınızın dibinde dolaşmaz. Foldex cinsi kedi dostlarımız insanlara karşı kendi sevgisini sonsuz verebilir. Kendini sevdirmeyi çok sever. Foldex cinsi kedi dostlarımız bu tatlılığının yanında inanılmaz güçlü bir meraka sahiptir. Bu dostlarımızın merakını tetikleyen ise çok zeki olmalarıdır. Foldex cinsi kedi dostlarımız özellikle oyunlarda insan dostlarını şaşırtır ve kıvrak zekaya sahip olarak tanınır.

Foldex Cinsi Kedi Bakımı

Bu sevimli dostlarımız etobur olması sebebi ile Foldex cinsi kedi dostlarımız da yüksek proteinli bir beslenim şekline ihtiyaç duyar. Bu proteini de elbette hayvansal içeriklerden almalıdır. Foldex cinsi kedi dsotlarımız; sığır eti, balık eti ve tavuk etini afiyetle yiyebilir. Bu tür mamalar ile beslemek en iyisi olacaktır. Yaşına uygun mamalardan seçtiğinize emin olun. Foldex cinsi kedi dostlarımızı beslemek adına en iyi tercihi veteriner hekiminiz yapacaktır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X