Anasayfa

 Hamiltonstovare Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Bu köpek cinsi son derece enerjik ve çok mutlu olan bir cinstir. Kolay bakımları ve kolay eğitilebilir yapıları ile tercih edilen bir cins köpektir. Hamiltonstovare cinsi köpek dostlarımız iyi bir şekilde egzersiz yapırıldığı sürece apartman dairelerinde de çok rahat şekilde yaşayabilir. Onlara bakan kişilere son derece bağlı olduğu kadar sizi üzmemek için itaatleri doğru şekilde yerine getirmek için can atar. Hamiltonstovare cinsi köpek dostlarımız insanlara yaklaşımı ile oldukça nazir bir köpektir. Bu sebeple çok iyi bir bekçi köpeği olamayabilirler. Hamiltonstovare cinsi köpek dostlarımızın temelinde avcılık vardır. Doğuştan sosyal bir canlı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Evcil hayvan dostlarımız ile ve yabancılarla iyi anlaşsalar dahi yine de yavruluktan itibaren sosyalleştirebilirsiniz. Hamiltonstovare cinsi köpek dostlarımız bazı zamanlar öyleye yatsa da yine de son derece enerjik bir köpektir.

Hamiltonstovare Cinsi Köpek Tarihçesi

Bu sevimli köpek dostumuz 1800'lü yıllar sırasında İsveç'te üretilmiş avcılık amacı ile de yetiştirilmiştir. Tavşan ve tilhi avlanmasında çok iyi olan Hamiltonstovare cinsi köpek dostlarımız sert koşullara ve ağır arazi yaşamına da oldukça uygun bir yapıdadır ve bu konuda da çok iyi kendini yetiştirmiştir. Çok fazla tercih edilen Hamiltonstovare cinsi köpek dostlarımızın burunları çok iyi koku alır ve avcılar tarafından çok sevilen bir ırktır. İlk başlarda İSveç Tazısı olarak bilise de 1920'li yıllarda üreticisinin ismini almıştır. Hamiltonstovare cinsi köpek dostlarımız İsveç'te yaygın olduğu kadar başta yerlerde de yaygın olarak görülebilir. Daha sonralarda ise 90'lı yıllarda amerika'da hızlıca yaygınlaşmış bir köpek ırkıdır.

Hamiltonstovare Cinsi Köpek Karakter Özellikleri

İnsanlar ile arası çok iyi olan Hamiltonstovare cinsi köpek dostlarımız son derece nazik bir tutum ile yaklaşır. Olumsuz davranışları pek yoktur. Köpek dostlarımıza ya da çocuklara da sert davranmamaktadırlar. Hamiltonstovare cinsi köpek dostlarımızın eğitimleri de oldukça kolaydır. Bu ırkın egzersiz ihtiyacı günlük olarak giderilmediğinde agresif davranışlar ve inatçı tavırlar sergileyebilir. Kokuları takip etmeyi çok sevdiği için uzun süre tasmasız şekilde dolaştığı süre boyunca kaybolma ihtimalleri vardır.

Hamiltonstovare Cinsi Bakımı ve Beslenmesi

Hamiltonstovare cinsi köpek dostlarımızın kısa tüyleri sayesinde bakımı kolaydır. Az dökülen tüyleri sebebi ile haftalık taranma rutini onlara da iyi gelecektir. Enerjisi oldukça yüksek olan Hamiltonstovare cinsi köpek dostlarımızın mutlaka günlük olarak uzun yürüyüşlere çıkarılması gerekmektedir. Kokuları takip etmeyi sevdikleri için tasmasız dolaşması iyi olmayacaktır. Kaliteli kuru mama ile günde 2 ya da 3 öğün miktarınca besleyebilirsiniz. Çok fazla yemeye müsait köpek ırkı olduğu için bu konuda en iyisi veterinerizi dinlemeniz gerekir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X