Anasayfa

 Hasta Kedi Nasıl Beslenmelidir? Hasta Kedi Bakımı

Can dostunuz hatsa oldu ve onun nasıl besleneceği ya da bakımının nasıl olacağı hakkında bilgi sahibi mi olmak istiyorsunuz? O hâlde doğru içeriği okuyorsunuz demektir. Kedi dostlarımız herhangi bir hastalığı kapabilir. Hasta olduğu durumlarda ise can dostlarımızı güçlü tutabilmek adına en önemli durumlardan bir tanesi de yemek yeme durumu olacaktır. Bu sırada iş, kedi dostlarımızın sahiplerine düşmetkedir. Bununla birlikte kedi dostlarımızı yemek yemeye ikna etme durumu çok zor olmaktadır ancak bunu başarabilirsiniz. Büyük bir sabırla onların yemek yeme konusunda ısrarcı davranırsanız sonuç alabileceksiniz. Çoğu zaman mamayı en leziz hale getirebilmek adına çeşitli hileler yapabilirsiniz.

Hasta Bir Kedi Nasıl Beslenmelidir?

Can dostlarımız hasta ya da özellikle de burunları solunum yollarından dolayı tıkalı ise kokuları tam net alamaması sebebi ile iştah kaybı yaşayabilmektedir. Bu sebep doğrultusunda kedi dostlarımızın yiyebileceklerini mümkün olduğunda çok daha lezzetli hale getirmeniz siz, kedi ebeveynlerinin elindedir. Can dostlarımızı eğer bir yaş mama gibi ürünle besliyorsanız ve aromalarını ortaya çıkarabilmek adına mamayı ısıtabilirsiniz. Bununla birlikte mamaların iştah açıcı hal almasını sağlayabilmek adına da bir yemek kaşığı taze balık parçası ya da tavuk suyu eklemeniz lezzetli bir hal almasına sebep olabilir. Kedi dostlarımız yemek yiyor fakat çok daja küçük miktarlarda yemeye başladı ise diyetlerine mutlaka veteriner hekiminizin önermiş olduğu vitamin takviyesi yapabilirsiniz. Bu vitaminler tavuk ya da balık gibi iştah açıcı tatlardan oluşmaktadır. Kedi dostlarımız veteriner hekim tavsiyesi ile bir alerji durumu da yoksa direkt olarak bunlar ile beslenebilir. İster kedi dostlarımızın parmağınızı yalayarak ya da mamalarına karıştırarak verin, tercih veteriner hekiminize ve size kalmıştır.  Kedi dostlarımızda kronik bir böbrek yetmezliği durumu veya diyabet gibi belirli bir şekilde uzun süreli hastalıklara maruz kalma durumu var ise veteriner hekim tavsiyesi ile diyet reçete uygulanmaktadır. Bu durum çok kilolu kedi dostlarımız ya da idrar yolu enfeksiyonu/tıkanıklığı yaşayan can dostlarımız için de geçerlidir. Bu diyetler doğrultusunda kedi dostlarımız reçeteye göre beslenmelidir. Can dostlarımıza bu durumlarda bazı ikramlar yasaklanabilir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X