Anasayfa

 Hayvanları Neden Sevmeliyiz ve Korumalıyız?

Hayvanlar dünya üzerinde insanlardan çok daha önceki zamanlarda var olmuş canlılardır. Birçoğu günümüze kadar yetişemese de nesilleri tükense de hala ciddi bir hayvan nüfusu dünyada kendisine yer buluyor. Dünyada her şey birbiri ile bağlantılıdır. Tıpkı hayvanlar ile doğa, hayvanlar ile insanlar gibi.

Hayvanlar

Hayvanların meziyetleri çok çeşitlidir. Kimisi bal yaparken, kimisi süt üretir, kimisi bugünkü yediğimiz yumurtaları ortaya çıkartır. İnsanoğlu bir sürü proteine, vitamine ihtiyacı vardır. Yüzyıllardır alışılagelmiş bir durum olarak hayvanların gerek etinden gerekse sütünden faydalanan insanoğlu, genlerini bir sonraki nesile aktarabilmiş, hayatta kalabilmiş ve bunu sürdürmeyi bilmiştir. Kimileri için bu durum bir gelir kapısı olmuş, kimileri için sadece tüketmek için kullanılmıştır. Onları gerçekten çok sevmeliyiz asla eziyet etmemeliyiz. Hayvanlara karşı daima sıcakkanlı olmalıyız. Onları kullanmayıp gerçekten hayattaki masum varlıklar olarak görmeliyiz. Eskiden dövüşlerde, gösterilerde kullanılan köpekler ve diğer hayvanlara şimdilerde kesinlikle bu şekilde davranmamalıyız.

Sadık olmak

İnsanoğlu tarih boyunca savaşlar görmüştür. Birçok savaşı kazanmış bile olsa verdiği kayıplar onu da kaybedenler tarafına geçirmişti bir nevi. Bu savaşların kaderlerini atlar belirliyorlardı. Atı daha güçlü, daha sadık, daha hızlı olan taraf savaşta öne geçiyordu. Belki de büyük bir imparatorluk kurmak için ilk gerekli olan şeydi atlar. İnsanoğlundan yulaf harici başka bir isteği olmayan bu hayvan biraz sonra öleceği meydana sahibi ile korkusuz bir şekilde çıkabiliyordu. Artık böyle şeyler olmasa da onları gerçekten bir canlı olduğu için sevmeliyiz. Başka örnekler ise Öküzlerin çift sürmesidir.

Tarlalarda insanlar yüzlerce yıl eziyetler çekmişler, tarımın ilerlemesine çok az fayda sağlayabilmişlerdir. Zamanla birlikte artık Öküzlerin çift koşması, tarla sürmesi, gelirin artmasına, insan ekonomisinin gelişmesine neden olmuştur. Eşeklerin ve Atların yük taşıması ise yine ticaret konusunda insanları geliştiren bir olaydır. Avrupa’dan Asya’ya götüreceğiniz malları taşıyacak olan hayvanlar Atlar ve Eşeklerdir. Köpeklerin evi gözetleyip ev halkını güvende hissettirmesi ise farklı bir örnektir. Köpekler insanoğlu tarafından evcilleştirilen ilk hayvandır ve en iyi bilinen özelliği sadık olmasıdır. Aslında sadık olmayan hayvan yoktur, sadece alışma dönemi uzun süren veya bu süreci çok zor atlatan hayvanlar vardır.

İnternette araştırabileceğiniz gibi sırtlanlarla dahi yakın arkadaş olmuş birçok insan görebilirsiniz. Bunların hepsinin ortak noktası sadık olmaktır. İnsanoğluna bu kadar sadık olan bu hayvanları sevmek normal, sevmemek mantık dışı olacaktır. Bizleri koruyan, karnımızı doyuran, sevgisini veren ve karşılığında hiçbir şey beklemeyen bu canlılara kucak açmalı, onlara bol bol sarılmalıyız.

Hayvanlara karşı olan sevgimiz hiç bitmemeli hatta bunu çocuklarımıza dahi aşılamalıyız. Her şeyden önce onları daima sevmeliyiz.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X