Anasayfa

 Husky (Sibirya Kurdu) Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Husky yani diğer ismi ile Sibirya kurtları köpek dostlarımızın kökenleri çok uzun yıllara dayanmaktadır. Sibirya'nın yerlisi olarak 1909'lu yıllarda Alaska'ya getirilmiş olan Husky cinsi köpek dostlarımız Doğu Sibirya bögesinde kızak çekme ve bekçilik gibi görevlerde bulunmuş bir ırktır. Ayrıca kökenleri tam olarak halen bilinmiyor olsa da Spitz cinsi köpek dostlarımızın ailesinden geldiği yönünde görüşler mevcut. 1930'lu yıllarda ise son Husky cinsi grup Rusya Sibirya'dan ihraç olmasına karar vermiştir. Daha sonra aynı yıllar sırasında ise Amerikan Kennel Club tarafından ırkın resmi olarak tanınması sağlanıyor. Ayrıca günümüzde Husky cinsi köpek dostlarımız yarışma köpeği, evcil köpek ve kızak yarışlarında halen yerlerini korumaktadır. Filmlere de konu olan Husky cinsi köpek dostlarımız Disney filmlerinde sıklıkla görev alır. Ayrıca sert iklim koşullarına sahip olmakla birlikte Sibirya için mükemmel bir iş köpeği olarak sürüye de uyumlu hale gelmiştir. Husky cinsi köpek dostlarımız hızlı koşma özelliği ile yarışlara katılması ve kürk avcıları sayesinde Amerika Birleşik Devletleri'ne getirilmiştir. 1925 yılında çıkan salgın ile kızak köpeği takımında oluşan Husky cinsi köpek dostlarımız ilaçları salgının olduğu yere getirmiştir. Bu sayede tüm ilgiyi üzerlerine çekmiştir. Takım çalışmasona son derece uyum sağlaması sebebi ile ekip ile iyi iş çıkarır. Evcil köpek olarak da beslenen Husky cinsi köpek dostlarımız halen kıza köpeği olarak da kullanılıyor.

Husky Cinsi Köpek Karakter Özellikleri

Husky cinsi köpek dostlarımız oyuncu ve kibar bir yapıya sahiptir. Ancak bu konuda ne kadar iyi olsa da inatçı ve tembel yanlarını da unutmamak gerekiyor. Husky cinsi köpek dostlarımız ciddi bakışları ile her an tetikte gibi duran dik kulakları ve sürekli etrafı koklayan sivri burunlar ile bazı insanlar için korkutucu görünür. Ancak görünüşlerinin aksina Husky cinsi köpek dostlarımız zeki ve sosyal olmaları ile bakımı çok zor olmayan harika geçinen zeki köpeklerdir. Kedi istemediğinde komutları yerine getirmez. Komut dışındaki eğitimleri daha kolaydır.

Husky Cinsi Köpek Bakımı

Husky cinsi köpek dostlarımızın bakımları biraz olsun zahmetlidir. Tüyleri yumuşak yapıdadır ve senede 2 ya da 3 kere tüy dökümü yaşar. Rutin veteriner kontrollerini asla unutmamalısınız. Bunun yanında fırça yardımı ile tüylerini tımar etmeniz yeterli olacaktır. Gözleri oldukça hassastır düzenli göz bakımı sebebi ile veteriner hekime danışmalısınız. Ağız içinde meydana gelecek enfeksiyonlara karşı ağız bakımlarını da düzenli şekilde yaptırmalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X