Anasayfa

 İnsanlara En Sadık 3 Kedi Cinsi Hangisidir?

Kedi dostlarımız ne kadar sempatik ve mükemmel canlılar olsalar da bir o kadar da başlarına buyruk tavırları ya da inatçılıkları sebebi ile başına buyruk olarak tanımlanıyorlar. Fakat son yapılan araştırmalar gösteriyor ki kedi dostlarımız da en az köpek dostlarımız kadar uysal, sadık ve sıcakkanlıdır. Gelin bu özellikleri ile öne çıkacak olan kedi dostlarımıza bakalım. 2019 yılında Current Biology dergisinde bir makale yayınlandı. Kediler de köpek dostlarımız kadar ailelerine sıcakkanlı ve sadık canlılar olduğu bildirildi. Elbette bu durumu her kedi cinsi için ya da tekir olarak tanımlanan tüm kedi dostlarımız için en azından bilimsel olarak kesin bir şekilde söylemek mümkün değil.

Maine Coon

Maine Coon cinsi kedi dostlarımız tüylü kulakları ve büyük gövdeleri ile kedi dünyasının nazik devi olarak tanımlanıyor. Özellikle de çocuklarla, insanlarla ve bunun yanında köpek dostlarımızla bile son derece sevecen yaklaşım içerisine girerler. Maine Coon cinsi kedo dostlarımız çekinmeden direkt olarak kucağınıza gelebilecek kedi dostlarımızdandır. Kendilerini sevdirmeyi, mırıldamayı ve sevgilerini çok açık bir şekilde dile getirmeyi sevmektedirler. Diğer kedi dostlarımızın aksine su ile oynamayı çok seven Maine Coon cinsi kedi dosltarımız oldukça zeki olmalarından dolayı da temel komutları öğrenebildikleri bilinir.

Siyam Cinsi Kedi

Siyam Cinsi Kedi dostlarımız Siamese cinsi olarak da bilinirler. Oldukça büyük mavi gözleri ve meraklı hareketleri ile dikkat çekmektedirler. Özellikle insanlar ile çok iyi anlaşan kedi cinslerinden biri olarak kabul edilirler ve Siyam Cinsi Kedi dostlarımız sahiplerinin etrafında olmak ve onlarla son derece konuşmak ister. Siyam Cinsi Kedi dostlarımız normal miyavlama dışında sizinle konuşurken çok daha farklı, özel sesler çıkarabilirler.

İran Kedisi

İran Kedisi olarak bildiğimiz Persian cinsi kedi dostlarımız en popüler ırklardan bir tanesidir. Orta Asya'da kökeni olan bu kedilerin tarihi, 17. yüzyıla kadar uzanır. İran Kedileri, uzun tüyleri ve geniş, düz yüzleriyle tanınırlar. Renkleri farklı olmakla birlikte, genellikle beyaz, siyah, kahverengi, krem ​​ve mavi tonlarına sahiptirler. Orta büyüklükte ve gösterişli bir görünüme sahip olan İran kedileri, sessiz ve sakin bir yapıya sahiptirler ve sıklıkla ev içinde yaşayan kedi türleri arasındadırlar. Oldukça sadık olmaları ile bilinen minik patili dostlarımız, en güzel kedi ırklarından birisidir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X