Anasayfa

 Jack A Poo Köpek Özellikleri ve Bakımı

Jack A Poo cinsi köpek dostlarımız melez bir köpek ırkı olarak bilinmektedir. Jack Russel ile Poodle türlerinin melezlenmesi sonucunda ortaya çıkmış bir köpek türüdür. Bir diğer atası ise Kaniş cinsidir. Bu sebeplerden dolayı orta ve küçük boyda olmasına rağmen daha küçüklerdir. Birçok isme sahiptir. Poojack, Jack a Kaniş, Jack Poo türevlerinde isimleri bulunur. Kökenleri konusunda kesin bir şey söylenmesi pek mümkün değildir. Birçok melezlenme sonucu ırtak gelmesi bu durumda belirsizliği de getirir. Jack A Poo cinsi köpek dostlarımızın karışık olması sebebi ile köpek kulüpleri tarafından onay alamamaıştır. Çünkü kökenleri zaten bir ırk olarak kabul edilmiştir.

Jack A Poo Cinsi Köpek Karakter Özellikleri

Jack A Poo cinsi köpek dostlarımızın en belirgin özellikleri hareketli yapısı ve heyecanlı davranışları olacaktır. Bu hareketli yapıları onları mükemmel bir oyuncu köpek yapmıştır. Oyun oynamayı çok sever. Jack A Poo cinsi köpek dostlarımız ile topu at getir oyunu oynayabilirsiniz. Buradan da anlayacağınız üzere bir sürü topa ihtiyacınız olacak. Oyun oynayarak attığı enerjisinden geri kalan zamanında ise oldukça sakindir. Onlara bakan kişilere son derece sadık ve bağlıdır. Bu sebeple uzun süre yalnız kaldıktan sonra üzgün bir tavırla sizi bekleyecektir. Bu sebeple gürültücü olmaları normaldir. Havlamaktan çekinmeyen bir ırktır. Henüz yavruyken sosyalleştirilmesi önemlidir. Bunun ana sebebi Jack A Poo cinsi köpek dostlarımız ara ara inatçı tutum altına girebilirler. Her ne kadar boyları küçük olsa dahi bazen fazla özgüvenlidirler. Daha sonrasında aranızda oluşan iletişim için oldukça önemli olabilir. Çocuklarla arası iyidir. Yine de boyutları birbirine yakın olacağı için dikkat etmekte fayda vardır. Jack A Poo cinsi köpek dostlarımız sevgi dolu, sadık ve her etkinlikte olmaktan keyif alan canlılardır.

Jack A Poo Cinsi Köpek Bakımı

Jack A Poo cinsi köpek dostlarımızın sağlık durumları atalarında olduğu gibi karışık bir şekildedir. Tam olarak kalıtsal bir hastalığa sahip diyemeyiz ancak bazı hastalıklara yakalanma oranı oldukça fazla olabilir. Addison hastalığı ya da bazı eklem rahatsızlıklarına rastlanabilir. Konforlu bir yaşam sürdükleri takdirde 13 ile 15 yıl aralığında yaşam süresi vardır. Jack A Poo cinsi köpekleri eğitim almaları şarttır. Beyin işlevlerini aktif tutmak çok önemlidir. Aksi takdirde erken yaşlanma gerçekleşebilir. Düzenli kulak bakımı yapmanız çok önemlidir. Veteriner hekim kontrollerini asla unutmamalısınız. Aşı takvimine uymalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X