Anasayfa

 Kediler İçin İpler Neden Tehlikelidir?

Bugün sizler için hazırladığımız içeriğin konusu "kedim neden ipla oynamamalıdır?" sorusuna yanıt verecek. Can dostlarımızın, bulmuş olduğu hemen hemen tüm eşyalar ile oyun oynayabileceği gerçeği vardır. Bu durumu göz ardı etmek çok yanlış bir durum olacaktır. Güzel patili dostlarımızın ipliğe olan zaafı çok yüksektir. Bu durumu görmezden gelmek olmayacaktır. Kedi dostlarımızın yüne olan zaafları yıllar boyunca birçok kez deneyimlenmiş bir durumdur. Kedi dostlarımız ile ipliklerin arasındaki bu muhteşem aşk, bazen maalesef ki istenmeyen sonuçları beraberinde getiriyor. Kontrolsüz bir şekilde evin ortasına bırakılmış iplik ve kedi dostumuz, acil müdahale gerektirecek kadar ağır sonuçlara sebep olabilir. Sizler için hazırladığımız bu içeriğimizde Mihav Market ailesi olarak yün ve iplik gibi eşyaları neden onlardan uzak tutmamız gerektiği konusunda içerik hazırladık.

İpler, Kediler İçin Neden Tehlikelidir?

Kedi dostlarımızın dillerinin üzerinde yan yatmış dikensi bir yapı vardır. İşte bu bahsettiğimiz yapı, kedi dostlarımızın kendisini temizlemeyi, vahşi doğa üzerinde avların kemikleri üzerindeki eti de iyi bir şekilde sıyırmayı hedefler. Güzel dostlarımızın dikensi yapısı az önce de bahsettiğimiz üzere geriye doğru dönük olmakla birlikte bu yapıya dokunulduğu zaman sert bir doku ile karşı karşıya kalmaktayız. Bununla birlikte bu sert yapı, güzel dostlarımızın diline takılan bir şey olursa yutulmasına da sebebiyet verebilir. Kedi dostlarımızın diline bir şey takılmış ise tükürme olasılığı olmadığı için yün ya da iplik gibi eşyaları patisi ile tutup boğazına takılmayacak şekilde çekmediği sürece yutabilmesi olasıdır. Mihav Market ailesi olarak üzülerek söylüyoruz ki bu gibi bir durumda yani kedilerin ip ya da benzer bir eşyayı yutması boğulma ile sonuçlanabiliyor. İpliği çiğnemek gibi kedilerin ne kadar sevdiği aktivite olsa da işte bu eşyalar ağızlarının arka kısmına kaçtığı takdirde boğulma ile sonuçlanacak kadar aciliyeti yüksek bir duruma dönüşebilir. İşte mide, bağırsak gibi kısma ilerlediğinde kusulması hemen mümkün olmayan bu cisimleri fark ettiğiniz anda veteriner hekiminizden destek almanız hayati önem taşımaktadır. Bu durumdaki gibi tıkanıklıklar direkt olarak ciddi sonuçlara sebep olmaktadır. Hatta öyle ki bu gibi boğulmalarda bazı şartlar altında ameliyat bile kaçınılmaz olacaktır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X