Anasayfa

 Kedilerde Titreme Sorunu Neden Olur?

Bugün sizler kedilerin neden titrediği ile ilgili bir içerik hazırlamak istedik. Kedi dostlarımızda görülen titreme durumu elbette birçok farklı sebepten dolayı kaynaklanıyor olabilir. Titreme durumu, vücudun belirli bir bölgesinin ya da tamamının kasılması ve gevşemesi ile görülen bu sayede ortaya çıkan bir tepki olarak açıklanabilir. Kedi dostlarımızın duygusal ya da direkt fiziksel olarak hissetmiş olduğu korku, stres ya da rahatsızlık semptomu olarak da görülebilir.

Kedim Titriyor. Sebebi Ne Olabilir?

Kedi dostlarımızın titremesine özellikle soğuk hava koşulları sebebiyet verebilir. Kediler, soğuk hava şartlarında titreyebilir. Bunun ana sebebi ise vücut ısısını koruyabilmek adına kaslarını sıkıp gevşetmektedirler. İşte bu durum, tüm vücudun ısısının yükselmesine ya da kedi dostlarımızın sıcak kalmasına olanak tanır. Özellikle bu durum tüyleri kısa olan kedi dostlarımızda çok daha fazla görülmektedir. Kediler, soğukta titriyorsa lütfen onları hızlı bir şekilde sıcak bir yere taşıyın ve üzerilerini sıcak bir battaniye ile örtün. Bununla birlikte stres durumu da kedi dostlarımızı etkilemektedir. Kediler, birden fazla sebepten dolayı stres yaşayabilmektedir. Örnek verecek olursak yeni bir kişi evinize geldiyse ya da yeni bir ev, yeni evcil dost, veteriner klinikleri ya da yüksek sesli bir müzik onların stres yaşamasına sebebiyet verebilmektedir. Stresli bir kedi dostumuz elbette titreme gibi fiziksel bir belirti de gösterebilir. Bununla birlikte kedi dostlarımız stresli ise lütfen onların stres seviyesini azaltabilmek adına iyice gözlemledikten sonra çevreyi değiştirin ya da onlarla çok daha fazla ilgilenin. Ağrı da bir şekilde onların titremesine yol açabilir. Özellikle kedi dostlarımız vücutlarında hissetmiş olduğu ağrı sebebi ile titremektedirler. Bu ağrı durumu yaralanma, hastalık ya da cerrahi bir müdahale sonucunda oluşabilir. Özellikle kedi dostlarımızın ağrısı olduğunu düşünüyorsanız lütfen veteriner hekiminizin önermiş olduğu ilaçları kullanın veya hekiminize danışın.

Zehirlenme ve Nörolojik Sebepler Titremeye Sebep Olur

Kedi dostlarımız eğer bir zehirli madde ile etkileşime girmişse titreme durumu görülmektedir. Özellikle zehirli bir birki ya da temizlik malzemeleri ya da ilaçlar gibi durumlar onların zehirlenmesine sebep verebilir. Eğer bu süreçte titreme gerçekleşiyorsa ve onların zehirlendiğini düşünüyorsanız lütfen veteriner hekime danışın. Bazı nörolojik sorunlar da kedi dostlarımızın titremesine sebep verebilir. İşte bu sebeple birden fazla neden olduğu için titreme durumunda veteriner hekime danışmak en iyisi olacaktır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X