Anasayfa

 Kedim İştahsız. Kedimin İştahını Açmak İçin Ne Yapabilirim?

Kedi dostlarımızın iştahını açmak adına birkaç farklı yönteme ihtiyaç duyabiliriz. Minik patili dostlarımızın beslenme düzeni sırasında görülecek olan farklılıklar minik patili dostlarımızın sağlık durumunu da etkilemektedir. Kedi dostlarımızda oluşan iştahsızlık ile birçok farklı sorun ile karşılaşmanız mümkündür. Minik patili dostlarımızın 2 gün boyunca yeteri kadar yemek yemiyor oluşu dahi hastalıklara davetiye çıkarabilir. Kedi dostlarımızın iştahsızlığına sebep olabilecek birden çok farklı durum olabilmektedir. Bu durumlar tamamen hastalık kaynaklı ya da psikolojik durumlar da olabilir. Bu sebeple önce iştahsızlığın sebebini bularak tedavi yöntemlerine geçilmelidir. Kedi dostlarımızın besleniminde bir sorun görüyor iseniz en sevdiği mama markasını tercih etmeniz önem arz eder. Öğünlerinin içine seveceği ödül mamalarını ya da yaş mamalarını dahil etmeniz çok iyi olabilir. Kedi dostlarımızın tedavi süresince yemiş olduğu mamaların leziz olması önem arz eder. Taze ve kaliteli mama ile beslenmeleri çok önemlidir.

Kedimin İştahını Açmak İçin Ne Yapabilirim?

Kedi dostlarımızın iştahsızlık durumu üst solunum yollarında oluşan bir hastalıktan da kaynaklanıyor olabilir. Bu gibi durumlarda burunları tıkalıdır ve yiyecekleri iyi bir şekilde koklayamayabilirler. Kedi dostlarımızın burun kanallarını temizleyerek yiyecekleri yemesini ve koklamasını sağlayabilirsiniz. Kedi dostlarımızın iştahını artırmanın bir diğer yolu ise mamasındaki değişiklik olacaktır. Bunun yanında konserve mama gibi onların ev sevdiği olan mamaları kuru mama ile beraber verebilirsiniz. Farklı lezzet ya da şekildeki kuru mamaları deneyebilirsiniz. Kedi dostlaımızın mamalarını siz hazırlıyorsanız, daha taze malzemeler kullanmak hem sağlıkları hem de lezzet için önemlidir. Bunun yanında kedi dostlarımızın mamalarının içeriğinin değişip değişmediğini de kontrol edebilirsiniz. Yapılan değişiklikleri kuru mamaların ambalajında görebilirsiniz. Kedi dostlarımızın favori yiyeceklerini bulmalısınız. Bunların yanında minik patili dostlarımızın ortam değişikliğine de ihtiyacı olabilir. Onları güneşe çıkarın ve biraz canlanmalarına izin verin. Uzun süre aynı ortamda kalmak iştahsızlık yapabilir. Onları güneşe çıkarırken kaçma durumuna dikkat edin.

Kedilerde Olası İştahsızlık Nedenleri

Minik patili dostlarımız 2-3 boyunca bir şey yemediyse en kısa süre içerisinde veteriner hekime gitmelisiniz. Veteriner hekiminiz kedinizin iştahsızlığı ile ilgili tanı koyacaktır. Kedi dostlarımızın iştahsızlık sorunu ile ilgili tüm bilgileri veteriner hekime dikkatlice sunmanız işi kolaylaştıracaktır. Kedilerde iştahsızlığa sebep olabilecek bazı durumlar ise aşağıdaki gibidir.

  • Böbrek rahatsızlığı iştahsızlık yapabilir
  • Kedilerde şeker hastalığı,
  • İltihap durumu,
  • Tiroid hormon fazlalığı,
  • Astım,
  • Ateş ya da göz iltihaplanması durumu.

Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X