Anasayfa

 Kedim Kötü Kokuyor. Sebebi Ne Olabilir?

Kedi dostlarımızın kokularına gidermek için yapılacaklar direkt olarak sıralamak istedik. Gereksiz yazılarla boğmak yerine direkt sonuca ulaştırmak en iyisi olacaktır. Kedi dostlarımız tuvalet eğitimi olmasa dahi dışkılarını kuma yapar ve üstünü örter. Evcil kedi dostlarımızın çeşitli sebepler ile kum yerine farklı alanlara dışkısını yapması konusu önlenebilecek bir sorundur. Bu durumu ortadan kaldırana kadar kedi dostlarımızın dışkısını yaptığı yeri sabunlu su, karbonat gibi maddeler kullanarak temizleyin. Kötü kedi kokusu bununla birlikte giderilebilir. Burada dikkat etmeniz gereken bir konu vardır. Ev temizlik maddeleri kedi dostlarımıza zarar verebilir. Temizlik yaparken minik patili dostlarımızı o alandan çok uzak tutmalısınız. Kedi dostlarımızın kötü alışkanlıklarından vazgeçene dek gerekli temizliği yapın ve evinizi havalandırın. Ev içerisine oda parfümü sıkabilirsiniz. Temizlemenize rağmen kokunun çıkmadığını düşünüyor iseniz bu durumda halıları yıkayabilirsiniz.

Kedim Neden Kokuyor?

Kedi dostlarımızın kötü kokması, birçok sebebe bağlanabilir. Çok farklı sebepler ile ortaya çıkabilecek bir sorundur. Bu sorunda ilk yapılması gereken durum kötü koktuğunu fark ettiğiniz kedi dostumuzun herhangi bölgesinde mi yoksa direkt vücudunun genelinin mi kötü koktuğunu tespit etmenizdir. Hasta bir kedi dostumuzda kötü koku olabilir. Buna neden olan hastalıkların en başında ise deri hastalıkları gelmektedir. İşte bu durumda hemen bir veteriner hekime danışmak en yararlısı olacaktır.

Kedi dostlarımızın tek bir alanında kötü koku fark ediyorsanız o bölgeyi inceleyip karar vermelisiniz. Örnek olarak kulaklarda bir koku varsa kulak enfeksiyonu oluşmuş olabilir. Bunun yanında enfeksiyon hastalıklarında kötü koku ilk belirtilerden bir tanesidir. Mini patili dostlarımızın patileri kötü kokuyorsa fark etmeden herhangi bir şeye basmış olabilir. Bu ihtimal düşüktür çünkü temiz dostlarımız her an kendilerini yalayarak temizleyebilir. Bununla birlikte patilerdeki kötü koku mantar enfeksiyonu da olabilir.

Kediler Neden Koku Bırakır?

Kedi dostlarımızın koku bırakıyor olması kızgınlık dönemlerinde çok sık görülebilen bir problemdir. Mühim olan onlarda bir davranış bozukluğu olup olmadığı tespit etmektir. Çünkü psikolojik sorunları olan minik patili dostlarımızda davranış bozukluğu sebebi ile idrar tutamama ve buna bağlı idrar kaçırma gibi sorunlar oluşabilir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X