Anasayfa

 Kedim Mutsuz mu? Kedilerin Mutsuz Olduğunu Gösteren İşaretler

Mutsuz kedi dostlarımızın belirgin davranışları vardır. Özellikle tıslayıp kaçıyor olmaları, belki de kovalama içgüdüleri ağır basabilir. Fakat bazen kedi dostlarımız, iyi hissetmediği takdirde ya da mutsuz olduğunda direkt bir ipucu verebiliyor. Minik patili dostlarımızın davranışlarını yorumlayabilmek ve anlayabilmek kedi bakımının en önemli kısımlarından bir tanesidir. Bir kedi sahibi iseniz kedi dostlarımızın bu işaretlerini tanıyabilmeniz çok önem arz eder. Kedi dostlarımızın davranışlarını kesinlikle yorumlamalısınız. Bu sayede kedi dostalrımızın mutsuz ya da bir sebepten dolayı tedirgin olup olmadığını kolayca anlayabilirsiniz. Ayrıca bu sayede kedi dostlarımıza mümkün olan en iyi konforlu olan yaşamı sunabilmeniz mümkündür. Kedi dostlarımızın mutsuz olduğunu gösteren davranışlara bir bakalım.

Kediler Depresyona Girebilir mi?

Tembellik ya da hareketsizlik olarak yorumlanabilir. Fakat kedi dostlarımız gerçekten konuşabiliyor olsaydı muhtemelen can sıkıntısı ile ilgili sorunları gündeminize getirmenizi isteyecekti. Bu da kedi dostlarımızda mutsuz bir kedinin belirtilerindendir. Kedilerde depresyon belirtisi bu şekilde olabilir. Depresyon, kedi dostlarımızda şeker hastalığı, obezite ve eklem problemlerine sebep olabilir. Tekrar hareketlenmesini sağlayabilmek adına birlikte farklı oyunlar oynadığınızdan ya da yeni aktiviteler eklemiş olduğunuzdan emin olmalısınız. Bunun yanında evde yaşlı bir patili dostumuz var ise endişelenmeyin. Yaşın artması ile birlikte minik patili dostlarımızda aktivite azalması ve tembelleşme görülebilir. Bunun yanında bir davranış farklılığı görmeniz durumunda en iyisi veteriner hekiminizi bilgilendirmektir.

Kedilerin Beden Dili

Bir kedi sahibi iseniz onların mutsuz olduğunun daha incelik gerektiren işaretlerini anlamanız için vücut dilini de öğrenmeniz gerekebilir. Kulaklarını geriye veya tüylerini dikleştiriyorsa muhtemelen kedinizin mutsuz olduğunun belirtisi olabilir. Ayrıca kedi dostlarımızın özel bir kuyruk dili de vardır. Kuyruklarını dik tutabilmek yerine sıkıştırmış ise kızgın ya da korkmuş olabilir. Kedinizde topallama durumu var ise topallama durumu var ise yaralanmış olabilir. En kısa sürede veteriner hekime danışmalısınız.

Kedilerin Ses Tonu

Kedi dostlarımız konuşmuyor olsa da ne söylediğini anlayabilmek çok önemlidir. Bağırma tarzındaki sesli ipuçları bir sorun olduğunun apaçık bir göstergesi olabilir. Fakat çoğu insan, mırıldanmaların da mutsuz kedi davranışı olacağının farkında değildir. Bazen mırlamak kedi dostlarımızın mutlu olduğu ve rahatlamaya çalıştığını gösterse de ses davranışındaki normal olmayan değişimler onlar için bir şeylerin ters gittiğini gösterebilmektedir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X