Anasayfa

 Kedim Neden Beni veya Bir Eşyamı Emiyor?

Kediler neden battaniye emer?
Kediniz sarılırken veya uykuya dalarken battaniyenizi veya süveterinizi emiyor mu? Bu hemen bir alarma geçmeniz için bir sebep değil. Her şeyden önce kendini rahat ve güvende hissettiğini gösterir. Bu davranış, kedinizin annesinin memesini emerken veya biberonla beslerken son derece kendinden emin hissettiği çocukluğundan kalma bir davranıştır.
Yetişkin kedilerde davranış biraz "tuhaf" olsa da, bu bir hastalık veya bozukluğun belirtisi değildir.

Kedim neden beni veya bir eşyamı emiyor?

Özellikle yavru kedinizi biberonla büyüttüyseniz daha sonra emmesi olasıdır. Davranışın kediniz üzerinde sakinleştirici bir etkisi vardır. Küçük çocuklarda parmağını veya emziğini emmeye çok benzer. Bu nedenle, kedinizin sizi emmesini bir iltifat olarak kabul edin: Bu, onun sizinle son derece güvende hissettiğinin bir işaretidir.
Genellikle anne kedi, yavrularını kedi maması için yeterince büyüyünce sütten keser.
Kediyi okşadığınızda, ona süt içerken tüylerini sevgiyle okşayan annesinin kedi dilini hatırlatır. Sonuç olarak, refleks olarak bir sonraki en iyi nesneyi emmeye başlar. Örneğin, şunlar vardır:

  • Parmak
  • Kulaklar
  • Tişört veya kazak
  • Battaniye

Kedi dostlarımızın yaptığı her davranışta bir sebep bulunabilir. Can dostlarımızın bu davranışları kimi zaman sorun olarak da görülebilir. Genel olarak bu sorunun cevabı anneden erken ayrılma olacaktır. Aşağıda zaten bir araştırma paylaşacağız. Kedi dostlarımız yavrularını anneden erken ayırmanın ne kadar kötü bir durum olduğunu hemen hemen tüm hayvansever arkadaşlarımız bilir. Yalnızca beslenme ile ilgili değil anneden hızlı bir şekilde yavruyu ayırmak sosyalleşme sorunlarını da baş gösterecektir. Kedi dostlarımız battaniye emme hareketi ile annesinden erken ayrılmış kedi dostlarımızla karşılaşma yüzdesi diğerinden daha yüksektir.

Yün battaniyeleri emen kediler üzerine yapılan son araştırma

2015 yılları sırasında bir grup araştırmacı battaniye emme sorunu ile ilgili bir araştırma yapmak istemiş. Çalışmaya 204'ten fazla Siyam ve Birman kedisik katılmış. Sizi Mihav ailesi olarak çok bekletmeyelim, sonuçlar, hayvanın fiziksel özellikleri ile emme dokusunun anormal davranışı arasında hiçbir ilişki olmadığını göstermiş. Ancak Siyam ırkında diğer tıbbi problemlerle bu davranış arasında bir ilişki olduğunu bulmuşlardır. Birman kedilerinde sonuçlar, erken sütten kesmenin bu davranışı teşvik ettiğini gösteriyor. Ayrıca her iki cinste de iştahta güçlü bir artış gözlenmiştir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X