Anasayfa

 Kediniz için En İyi Mamayı Nasıl Seçebilirsiniz?

Kedi sahiplenirken ve ilerleyen süreçte mama seçimi ve uygun mamayı bulma arayışın devam edebilir ama bazı önemli noktaları bilmeniz sayesinde çok daha hızlı ve ihtiyaçlarınıza uygun mamayı bulmanız da kolaylaşacaktır. Bazı kediler yeme konusunda seçici olup kalitesi ya da en pahalı olması önemli olmaksızın yüzüne dahi bakmayabilir. Her kaliteli mama kedinizin hoşuna gitmeyeceği gibi en ucuz ve besin değerleri düşük mamaları bayılarak yemeye çalışabilirler.

Tüylü dostlarımız için kaliteli ve dengeli beslenmenin yanı sıra damak tatlarına uygun mamayı da seçmek son derece önemlidir. Mama seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken kriterlere gelin birlikte göz atalım.

Kedilerin Yaş Grubu

Kediler için mama seçiminde ilk olarak bakmanız gereken husus kedinin kaç yaşında olduğu ve yaşına uygun mamalara bakmanız olmalıdır. Genel olarak bu mamalar, yavru, yetişkin, kısırlaştırılmış, yaşlı olarak gruplandırılmıştır. Gördüğünüz üzere yaşından bağımsız kısırlaştırılma operasyonu geçirmiş kedilerin de farklı bir mama grubundan beslenmesi gerekmektedir. 2-12 aylık arası kediler yavru kategorisinde bulunurken 1-7 yaş arası kediler genelde yetişkin aralığındadır. Eğer bu aralıkta kısırlaştırılmışsa yetişkin kısırlaştırılmış kedi maması tercih etmeniz gerekecektir. Tüm bunların dışında 7 yaş ve üstü kedilerin yaşlı grubuna girmesi sonucu besin değerleri o yaş gruba göre ayarlanmış mamalara geçmeniz gerekmektedir.

Besin İhtiyaçları

Kedileri sadece yaş grubuna göre beslemek ihtiyaçları doğrultusunda yeterli olmayacaktır. Tüm bunların yanında ihtiyaç duyacağı günlük besin miktarını da göz önüne almanız gerekmektedir. Mamalar da yaş grupları içerisinde farklı besin değerlerine sahip içerikleri kedi sahipleri ve kedi dostlarımıza sunmaktadır. Günlük besin ihtiyaçları ve gelişimleri için olmazsa olmaz vitamin, mineral ve farklı sağlık sorunlarına karşı koruyucu içeriklerin dışında göz önünde bulundurmanız gereken bazı kriterler şunlar olmalıdır.

  • Kilo kontrol
  • Evdeki kedi sayısı
  • Ağız ve diş sağlığına etkisi
  • Midede tüy birikmesine karşı koruma
  • Günlük ihtiyaç duyduğu enerji miktarına uygunluğu

Cinsiyet ve Kısırlaştırılmış Olması

Erkek kediler yapıları ve olmaları gereken kilo itibariyle daha obur ve iştahlı canlılardır. Beslenirken yeme ölçülerine dikkat etmeniz gerekebilir. Ya da light mama içeriklerini araştırmaya başlamanız önerilir. Ayrıca mama seçimindeki en büyük kriterlerden birisi de cinsiyetten bağımsız kedi dostunuzun kısırlaştırılmış olup olmadığıdır. Kedilerin genel olarak kısırlaştırılmaları sonrasında kilo alma problemleri ortaya çıkmaktadır. Beslenme rutinleri bu dönemler sonrası gözden geçirilmelidir. Aksi taktirde önüne geçmek zorunda kalacağınız bir obezite problemiyle karşılaşmanız olasıdır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X