Anasayfa

 Köpeğim Çiğ Tavuk Yiyebilir mi? Köpeklerde Çiğ Beslenme

Köpek dostlarımızı besleme konusunda ideal ile ilgili o kadar farklı düşünceler ve görüşler mevcut ki her geçen gün yeni bir görüş etkisini iyice hissettiriyor. Köpek dostlarımızın çok daha doğal beslenmesini savunan kişiler, onların çiğ et yemesinin doğasına tamamen daha uygun olduğunu vurguluyor ve bu beslenme tarzını destekliyor. Bu içeriğimizde köpek dostlarımızın beslenme modeli konusuna değinmesek de yalnızca köpek dostlarımıza en sık verilen besin arasında yer alan tavuk ile ilgili soru işaretini azaltmaya çalışacağız.

Köpeğim Çiğ Tavuk Yiyebilir mi?

Köpek dostlarımız teknik olarak tabii ki çiğ tavuk yiyebilirler. Önemli olan içeriğe bakmak gerekiyor. Çiğ tavuk eti içerisinde tavukların yetiştirilme koşullarını bir yana koyarsak, herhangi bir katkı maddesi bulunmamaktadır. Köpek dostlarımıza doğal bir beslenim şekli sunulmasını istiyorsak işlenmiş ürünler yerine çiğ tavuk daha güvenilirdir şeklinde hareket ediyorlar. Ancak köpek dostlarımızın beslenme rutininde tavukların tercih edilmesi hem köpek hem de insanlar için çok fazla çeşitli sorunları beraberinde getirmektedir. Çiğ tavuk tüketimi her zaman kesinlikle sağlıksız ya da kesinlikle zararlı yaklaşımı da doğru değildir. Potansiyel tehlikeler var olduğu için güvenli alanda kalınması öneriliyor.

Salmonella Enfeksiyonu

Köpek dostlarımızda çiğ tavuk verildiğinde yalnızca çiğ tavuğun faydalarına odaklanmamak gerekiyor. Çiğ tavuğun olası tehlikelerini de gündeminize almanız gerekir. Eğer çiğ tavuk minik patili dostlarımızın beslenme rutini haline geldiyse çeşitli tehlikeler ile karşılaşılabilir. Bunlardan bir tanesi de salmonella enfeksiyonudur. Salmonella, gıda zehirlenmesinin başlıca sebeplerinden bir tanesi olarak bilinir. Tavuk da dahil olmak üzere, az pişmiş veya pişmemiş gıdalarda bulunan bu bakteriler, hayvan dostlarımızın bağırsaklarında ya da dışkılarında görülmektedir. Köpek dostlarımız çiğ tavuk yediğinde çiğ ette bulunacak salmonella bakterileri hem köpek dostlarımıza hem de mama kabı da dahil olmak üzere çeşitli eşyalara bulaşabilir.

Tavuk Kemikleri

Köpek dostlarımıza çiğ tavuk yedirirken tek resik salmonella değildir. Tavuk kemikleri köpek dostlarımızın mide ya da bağırsak yolunda tıkanmaya sebep olabilir. Pişmiş olsa dahi tüm bu sorunlar tavuk kemiğinden uzak durulması en güvenilir yol olacaktır. Köpek dostlarımızın uzak tutulması yiyecekler arasında kemikler de yer almaktadır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X