Anasayfa

 Köpeğim Garip Davranıyor. Sebebi Ne Olabilir?

Köpek dostlarımız ara ara garip davranıyor olabilir. Bazen minik patili dostlarımıza bakan kişilerin yaşamış olduğu bir durum olan, köpek dostlarının garip hareketleri ile zor durumda kalabilirler. Köpek dostunuzun eğitimi olsa dahi saldırgan davranışları şiddetini gittikçe artırabilir. Ani enerji patlamaları, yemek yemeyi reddederler, huzursuz olurlar. Anormal ve garip davranışlar sergileyen köpek dostlarımızın hareketlerinin ana sebebi kızgınlıktan dolayı da olma ihtimali vardır. Eğer kısırlaştırmayı düşünüyor iseniz ve yaşı gelmiş ise vakit kaybetmeden köpek dostlarımız strese girmeden bu işlemi gerçekleştirmenizi tavsiye ediyoruz.

Köpeğim Garip Davranıyor. Sebebi Ne Olabilir?

Köpek dostlarımız gerçekten de garip davranıyor ise sebebini belirleyebilmek adına altta yatan soruna direkt olarak bakmak gerekir. Yaralanma, kızgınlık, hastalıklar, yeni bir çevreye adapte olamama sorunu, günlük rutinde değişiklik olması ya da köpek dostlarımızın can sıkıntısına bağlı stres garip davranışlara sebebiyet verebilir. Minik patili dostlarımız dertlerini davranışları ile size anlatmaya çalışacaktır. Bir sorunu olduğu vakit size bunu anormal hareketleri ile bir şeylerin yolunda gitmediğini belirtmek isterler. Eğer köpek dostunuzun bir eğitimi var ise ve izin vermediğiniz durumları yapmaya başlamışsa ona kesinlikle ceza vermeyin. Örnek olarak ev içerisinde bulunan eşyaları çiğnemeye başlayan bir patili dostumuza bunu yasakladıysanız ve bu duruma devam ediyor ise bir veteriner hekimden yardım almanız çok iyi olacaktır. Bu davranış, altında yatan bir sağlık sorununa işaret de ediyor olabilir. Eşya kemirme davranışı yavru köpek dostlarımızda oldukça yaygın bir davranış olarak önümüze çıkmaktadır. Bunun yanında diş çıkarma süreci boyunca kullanmış oldukları içgüdüsel bir davranıştır. Bazen korktukları ve endişe duydukları zaman da ısırma ve agresiflik davranışında bulunurlar. Minik patili dostlarımızın davranışlarındaki anormallikleri görmeye başladığınız an uzman veteriner hekime başvurmanız en iyisi olacaktır. Bu sayede istenmeyen garip davranışlarda bulunan köpek dostlarımızda sağlık sorunu olduğu gibi psikolojik sebepler de olabilir. Bunu öğrenmenin en iyi yolu veteriner hekim yardımıdır.

Köpeklerde Korku ve Endişe

Köpek dostlarımız havai fişek, yüksek ses, gök gürültüsü gibi seslerin çoğundan irkilir ya da korkar. Korkan bir köpek dostumuz bir yere sığınmak isteyebilir. Bu durumda köpek dostlarımızın korkmaması adına yağmurlu günlerde tek başına bırakmamalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X