Anasayfa

 Köpeğim Neden Ot/Çimen Yiyor? Sebebi Ne Olabilir?

Köpek dostlarımızın sık sık ot yemesi çok da beklenmiş bir durum değildir. Günlük olarak geziye çıkardığınız zxaman ne zaman yeşillik görse tasmayı çekiştirmesi otlara ya da çimenlere doğru yönelmesi ya da köpek dostumuzun evdeki bitkilere doğru yönelimi günlerdir açmış gibi onları yemesine anlam vermek pek de kolay değildir. Bunun yanında köpek dostlarımız bu davranışları sergilediği zaman "acaba köpeğim hasta mı oldu?" ya da "köpeğim ot yiyor acaba midesi mi ağrıyor?" gibi birçok endişe yaratan sorular ile karşı karşıya gelmemiz mümkün olabilmektedir. Bunun yanında veteriner hekimlerimizin çok sık bir şekilde "köpeğim neden ot yer?" şeklinde sorular aldığını biliyoruz. Fakat şunu bilmelisiniz ki bu soru yaygın ancak cevabı her zaman kolay değildir.

Köpeğim Neden Çimen Yer?

Köpek dostlarımızın çimen yemesinde fiziksel bir ihtiyaç olarak sınıflandırılmış bir davranış karşımıza çıkabilmektedir. Bunun yanında yaygın bir varsayım vardır ki o da köpek dostlarımızın mide rahatsızlığını gidermek adına ot yediği yönündedir. Bazı köpek dostlarımız çok hızlı bir şekilde ot yer ve sonrasında kusar. İşte köpek dostlarımızın bu davranışı arasında bir ikilem yaşarız. Mide ağrılarını hafifletmek için mi bu şekilde bir davranış sergiler yoksa ot yediği için mi bu kusma gerçekleşir? Bunu düşünmemiz gerekir. Bu konuda yapılmış bazı bilimsel çalışmalar vardır. Köpek dostlarımızın yüzde 25'inde daha az bir kısmı ot yedikten sonra kustuğunu gösteriyor. Bu sebeple de köpek dostlarımızın kendi midelerini rahatlatmak adına ot yemeye yönelmiş olmaları çok da olası olarak kabul edilmemektedir. Köpek dostlarımızın diyetleri arasında bulunan lif eksikliği onlarda ot yeme ihtiyacı oluşturduğu ile ilgili güçlü görüşler vardır. Diyetleri arasında bulunan lif eksikliği, köpek dostlarımızda ot tüketimi sindirim sistemini çalıştıran etki yaratacak ve faydalı olarak nitelendirilecekti.

Köpeğimin Ot Yemesi Psikolojik mi?

Köpek dostlarımızın hayatları bizlerin yaşamına odaklıdır. Bizler evden çıktığımız andan itibaren köepk dostlarımız bizlerin hemen gelişini bekleme eğiliminde olduğu bilinmektedir. Bazı köpek dostlarımız bu süreçte ayrılık kaygısı geliştirirken bazı köpek dostlarımız ise güvenli bağlanmanın da yaşamını az sorun ile devam etmektedir. Ayrılık kaygısını geliştirenler ile geliştirmeyenler arasında evde elbette benzerlikler vardır. Her iki durum da ev içinde yalnız kaldığı için yapacak heyecan verici ve yeni aktivite arar. Boş zamanlarını değerlendirmek adına ot yemeyi tercih etmesi de mümkündür.

Sizlere bu yazımızda köpek dostlarımızın neden ot yediği ile ilgili bilgiler vermeye çalıştık. Gerçekten hem kedilerin hem kuşların hem de köpek dostlarımızın hayatlarını bir anda anlayabilmemiz pek mümkün değil. Onlarla her zaman mükemmel şekilde geçinip verdiği iletişim sinyallerini iyi değerlendirmemiz gerekmektedir. Sevgili mihav okuyucuları, bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X