Anasayfa

 Köpeğim Sürekli Havlıyor. Ne Yapmalıyım?

Minik patili dostlarımızın çok sık havlaması, çeşitli durumlara göre değişiklik gösterebilir. Bunun ana sebebini belirlemek çok önemlidir. Ana sebebi belirlemek önemli olduğu kadar da zordur. "Köpeğim çok havlıyor, ne yapmam gerekiyor?" şeklinde soru soran ve bu sorunun cevabını merak eden köpek dostlarımızın sahipleri öncelikle köpek dostlarımızın havlama sebebini belirlemesi önemlidir. Köpek dostlarımızın bazen yalnız kaldığı, canının yandığı, bazen de yalnız kalmalarından ve ilgi beklemelerinden dolayı çok fazla havlayabilirler. Ancak bunlar sadece sorunun birkaçıdır. Herhangi bir sağlık sorunu yok ise köpek dostlarımızın havlamaları can sıkıntısından da olabilir. Köpek dostlarımızın sahipleri evde yok iken daha fazla havlayan köpek dostlarımız için çeşitli eğlenceli ve interaktif oyuncaklar satın alabilirsiniz. Bu yöntem köpek dostlarımızın oyalanmasını sağlayacaktır. Ayrıca köpek dostlarımız sahiplerini beklerken çok daha az havlamasını sağlayacaktır.

Köpek Havlamasına Çözüm Var mı?

Köpek dostlarımızın havlamasına 'kesin' diyebileceğimiz bir çözüm yoktur. Asıl çözüm köpek dostlarımıza sessizlik eğitiminin verilmesi olarak gösteriliyor. Özellikle ev içerisinde beslenen büyük ırk köpek dostlarımız küçül yaşlardan itibaren öğretildiği zaaman havlama eğilimleri kontrol altına alınabilir. Bunun için 2 aylık olmuş bir köpek dostumuz havladığı zaman sessiz olabilmesi adına belirlenmiş bir komut söylenmesi yeterli olacaktır. Köpek dostlarımıza sessiz olması karşılığında ödül maması ile eğitim hızlıca tamamlanacaktır. Bu yöntem 1 yaşından büyük köpek dostlarımızda işe yaramayabilir. Ancak şunu da unutmamalısınız ki köpek dostlarımıza sessizlik eğitimi vermek onların doğasıyla oynamak gibi bir şeydir. Bizler nasıl konuşuyorsak onlar da havlayacaktır.

Gece Havlayan Köpek Nasıl Susturulur?

Günümüz içerisinde farklı yöntemler sayesinde gece havlayan köpek dostlarımızın sakinleştirilmesi düşünülür. Bu yöntemlerden birisi günlük olarak egzersiz ihtiyacının kesinlikle karşılanması olacaktır. Özellikle büyük cins köpek dostlarımız gün içerisinde çok fazla hareket etmediği zaman geceleri çok daha fazla havlama eğilimi gösterecektir. Ayrıca köpek dostunuzun bir sağlık sorunu var ise kendilerine vermiş olduğu rahatsızlıktan dolayı havladığı da görülebilir. Lütfen bu gibi durumlarda veteriner hekimi ziyaret etmekten çekinmeyin. Onların dilinden en iyi anlayanlardan birisi olan veteriner hekimlerimize güvenmek durumundayız. Köpek dostlarımız havladığında kesinlikle ceza vermeyin! Bu onların sağlığını direkt etkileyecektir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X