Anasayfa

 Köpeklerde Görülen En Yaygın Davranış Sorunları

Köpek dostlarımızda sıkça görülen davranış sorunlarını ele alalım istedik. Köpek dostlarımızda davranış sorunu, neredeyse her köpek sahibinin yaşamış olduğu bir sorundur. Bazen minik patili dostlarımızda psikolojik sorunlar olabilir. Henüz yeni bir patili dost sahiplendiyseniz veya yavru köpek dostlarımızın dönem içerisinde farklı davranışlar sergilediğini sezebilirsiniz. Köpek dostlarımızın sergilemiş olduğu bazı garip davranışları tespit etmek için nasıl bir yol haritası izleyeceğinize hızlı bir şekilde karar vermeniz gerekmektedir. Özel bir eğitimle de köpek dostlarımızdaki bu davranış sorunlarına son verebilirsiniz.

Köpeklerde Çiğneme Sorunu

Minik patili dostlarımızın henüz yavruluk döneminden itibaren diş çıkarma süreçleri süresince çiğneme refleksi sürekli olarak geliştirilir. Bazı çiğnemeler elbette zararsız bir durumdur. Fakat bazı çiğnemeler zaman içerisinde risk haline dönüşecektir. En çok görülen davranış sorunu, içgüdüsel olarak geliştirmiş oldukları duruma denir. Köpek dostlarımızın çiğneme sorunu eylemini gösteriyor olması, endişeli olduğunu, acı çektiğini ya da sıkıldığının işaretidir. Köpek dostlarımız, sahiplerinden uzun süre ayrı kaldığında strese girmesi ve can sıkıntısı sebebi ile ev içerisindeki eşyaları çiğnemesi durumu oldukça üzücüdür. Çiğneme sorunu ile karşılaşan bir köpek dostunuz va ise artık zor bir durum olabilen çiğneme davranışının çok kısa bir süre içerisinde giderilmesi, en uygun eğitim ile yapılmalıdır. Öncelikle köpek dostlarımızın niçin çiğneme davranışını yaptığını belirlemeniz çok önemlidir. Yeni dişlerinin çıkması, stres, can sıkılması, ayrılık kaygısı ya da bir şeylerden korkması. İşte bu sorunlardan birini bulmanız gerekiyor.

Köpeklerde Aşırı Havlama

Köpek dostlarımız diğer insanlara ya da farklı köpeklere çok fazla havladığında ya da siz ev içerisinden uzaktaysanız durmaksızın havladığını işitiyorsanız davranış bozukluğu haline gelmiş bir havlama çeşidi ile karşı karşıyasınız demektir. Özellikle de aşırı havlayan minik patili dostlarımız küçük ırk cinsler olmaktadır. Minik ırklar küçük olmaları sebebi ile kendilerini ses çıkararak savunmaya çalışabilirler. Bu da onları çok fazla havlamaya itmektedir. Eğer köpeğiniz dışarıda hareket eden herhangi bir nesneye bile havlıyorsa ya da yürüyüşe çıktığınızda diğer evcil hayvanlara karşı havlayıp tasmasını çekiştiriyorsa davranış sorunu olduğunun işaretidir. Onlara ödül maması vererek söz dinlemesini sağlamalısınız. Eğer bu durum git gide ilerliyorsa uzman bir eğitmenden yardım almalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X