Anasayfa

 Köpeklerde Kaşıntı Sebebi Nedir? Köpekler Neden Kaşınır?

Minik patili dostlarımız olan köpekler mükemmel canlılardır. Can dostlarımızın arada bir kendilerini kaşıması çok normal bir durum olarak görülebilir. Ancak, köpek dostlarımızın sürekli olarak kaşındığını fark ettiğiniz an bu bir soruna işaret ettiği anlamına denk gelebilir. Köpek dostlarımızın kaşınmasının birçok nedeni olabilir. Bu sebepler genelde pire ya da diğer parazitler olabilir. Fakat hiptiroidi gibi altta yatabilecek bazı hastalıkların da belirtisi olabilmektedir. Kaşıntıların tıbbi karşılığı ise "pruritus"tur. Kaşınma durumu, biz insanların köpek dostlarını veteriner hekime götürmede yaygın olan nedenlerden bir tanesidir. Köpek dostlarımızın kaşıntısının ana sebebi çok karışık olabilir. Temelde iki durumu göz önüne alabilir. Köpek dostumuzun cildi çok mu kuru? İkinci durum ise alerji durumudur. Öncelikle köpek dostlarımızın kaşıntılı cildini veteriner hekimler doğrultusunda yatıştırmak olmalıdır. Köpek dostlarımızda kaşıntıya temel olan iki temel şey de mevsimsel olabilen alerjik şeyler olabilir. Teşhis için direkt olarak bir yardıma ihtiyaç duyuyorsanız veteriner hekiminizden bir randevu alın. Kaşıntılar önemsiz görülse dahi köpek dostlarımızın konforunu azaltan durumlardır.

Köpeklerde Kaşıntı Sebepleri Nelerdir?

Köpek dostlarımızın kuru cilt gibi sorunlar sebebi ile kaşındığını görebilmek çok mümkündür. En yaygın durumları sıralamak istesek dahi veteriner hekime danışmak en iyisidir.

Cilt Kuruluğu

Köpek dostlarımızda cilt kuruluğu, beslenme eksikliğinden meydana gelebilir. Bunun yanında hafif dehidrasyon gibi birçok potansiyel sebebe bağlıdır. Düşük nemli ortamlar köpek dostlarımız için olumsuz etki bırakabilir. Çatlamış cilt görünümü ve kaşıntı olacağından köpek dostlarımızın kuru cilde sahip olup olmadığı ile ilgili kolay teşhis konulacaktır. Minik patili dostlarımıza dokunduğunuzda büyük ihtimale kaşınabilir.

Alerjik Reaksiyon

Yiyecek alerjileri ve cilt alerjileri, köpek dostlarımızda kaşınmanın en yaygın sebeplerinden bir tanesidir. Hafif bir alerjik reaksiyon ile kaşınan köpek dostlarımız kaşıntılı ciltten mustarip olabilir. Gıda alerjileri zamanla gelişebilir. Her zaman aynı tür yiyecekler ile beslenen minik dostlarımızın reaksiyon geliştirebilirler.

Köpek dostlarımızda pire gibi canlılar da kaşınmasına sebebiyet verebilir. Lütfen her şeyden önce veteriner hekiminize bu konuyu danışmayı unutmayın. Bu gibi içerikler yalnızca bilgilendirme amacıyla yazılmaktadır. Mutlu günler!


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X