Anasayfa

 Köpeklerin Sadıklığı ile İlgili Bilgiler

Köpekler sık sık "insanın en sadık dostu" olarak anılır. Bunun çok sayıda örneği var. Bir köpek, sahibinin kim olduğunu çok iyi bilir ve bu, onu sadece kimin doyurduğuna bağlı değildir. Burada köpeğe sevgi vermenin de çok önemli bir konu olduğunu söylemem gerekir. Size bağlandığı zaman en sadık dostunuz olur. Köpeğiniz, hayatına mal olsa bile sizi her zaman savunacak ve koruyacaktır. Fakat köpekler neden böyledir?

Bir köpek gerçekten bir insandan daha mı sadık olur?

Bu cümleyi sık sık duyarsınız, ben de bunun bir bakıma doğru olduğunu düşünüyorum: Bir köpek sizi asla aldatmaz. Sizi terk etmez ve hep sadık olur, onun için sadece siz var olursunuz! Bu nedenle sorunun cevabı büyük bir “EVET” olur. 

Bu gerçekten sadakat mi?

Köpeğiniz tartışmasız sadıktır, yanınızdadır ve ömrünün sonuna kadar sizi kalbine almıştır. Ancak sadakat, savunma ile karakterize edilmez. Bu genellikle dört ayaklı arkadaş sürünün başı olduğunu düşündüğünde olur. Ancak bu iyi değil: Köpeğiniz, sizin alfa hayvan olduğunuzu ve kendi başınıza kendinizi çok iyi savunabileceğinizi çok net bir şekilde içselleştirmelidir. Sadece size güvenebilmesi gerekiyor.
Yine de SİZ onun sosyal ortağısınız, tabiri caizse bir sendikasınız. Ama patron sizsiniz, hayvan sahibi olarak bu roller net bir şekilde belirtilmelidir. Köpeğiniz bunu en iyi şekilde anlayacaktır.

Can dostunuz için siz ne kadar sadıksınız?

Siz can dostunuz için lidersiniz, refakatçisiniz, köpeğinizin yanından ayrılamayacağı kişisiniz. Ancak bir çatışma durumunda can dostunuz önünüzde değil arkanızda durmalıdır. Bu işe yararsa ilişkiniz dengelenir ve köpeğiniz patronun siz olduğunuzu ve onu koruduğunuzu anlayacaktır. Bu onu korkak yapmaz. Can dostunuz sizi tamamen kabul ediyor ve sizi ondan biri olarak kabul ediyor. Yani bir olduğunuzu anlıyor ve mutlu oluyor. 

Köpekler sahibi öldüğünde yas tutar mı?

Köpekler son derece hassas hayvanlardır ve sahibinde bir sorun olup olmadığını hemen fark ederler. Fiziksel zorluklar ya da sizi meşgul eden bir şey, ne olursa olsun anlarlar. En yakın arkadaşınız size yaklaşıp aklınızdan geçenleri sormakta zorlanacak ama yanınızda olduğunu size gösterecektir. Örneğin birçok köpek, sahibinin ağrıyan sırtını ısıtmak için hemen sırtına uzanmaya çalışacaktır. İşte bu derece sizi anlayabilir ve ona göre hareket edebilirler. Dolayısı ile yas tutabilen canlılardır. Eğer bu dünyadan giderseniz, dünya köpeğin için yıkılır. Özellikle av köpekleri genellikle kendileri gitmek zorunda kalana kadar yas tutarlar. 

 


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X