Anasayfa

 Köpeklerin Su Tüketiminin Sağlıklarına Olumlu Etkisi

Su sadece köpekler için değil tüm canlılar için yaşam kaynağıdır. Biz insanlar gibi köpek dostlarımızın da vücudunun büyük bir bölümü su oluşturur. Özellikle köpek dostlarımızın su tüketimine dikkat etme ve günlük su ihtiyaçlarını karşılamalarına destek olmamız hem sokak olsun hem evcil köpeklerimiz olsun yaşam kalitelerinin yükselmesi ve sağlıkları açısından son derece önemlidir.

Köpeklerin su tüketimi yaşadığınız bölgenin iklim durumu, dostunuzun ırkına bağlı boyutu ve yaşına bağlı olarak değişimler gösterse de her köpeğin genelde günlük ihtiyacı kadar su içmediği yapılan araştırmalar neticesinde görülmüştür. Sıcak yaz aylarında bu konuya ekstra dikkat etmek dostlarımızın yeteri kadar su içebildiğinden emin olmak sahipleri olarak bizlerin sorumluluk almasını gerektirmektedir.

 

Köpeklerin Su Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kısaca aşırı su tüketiminin de herhangi bir sağlık sorunu habercisi olduğunu kısaca bilgi verelim. Aşırı su içme ortam ve mevsimsel şartlar dışında aşırı tuzlu ve ağır beslenme sonucu istek uyarabileceği gibi, bol karbonhidratlı besin programı, böbrek rahatsızlıkları, pankreas problemi, diyabet habercisi olabilir.

Su tüketimi esnasında dikkat etmeniz gereken konuların başında dostunuzun kabındaki su her zaman tazelenmeli ve temiz olması gerekir. Serinlemeleri için soğuk ve buzlu su değil aksine oda sıcaklığıyla soğuk suyun dengelenerek verilmesi uygundur. Bu durumu özellikle yaz aylarında atlamamalısınız. Mama kapları öğünler dahilinde ölçülerek mama verilse dahi su kapları her zaman temiz ve taze suyla dolu olmalıdır.  Bunu sağlamakta zorluk çekeceğini düşünüyorsanız, suyu taze tutan filtrelere sahip otomatik su kaplarına yönelmeniz dostumuzun sağlığı açısından uygun olacaktır.

Sokakta gezerken dostunuzun koşması ve yorulması sonucu su içme isteği şiddetle artabilir. Bu gibi durumlarda ne olduğu belirsiz açık yerlerden ve su birikintilerinden su içmemesi adına dikkatli olmanız gerekmektedir. Gerekirse çantanızda portatif köpek su içme aparatlarından taşıyarak ara ara su ihtiyacını bastırmanız ve gözünüzle pis ve mikrop barındıran su birikintilerinden su içmesinin önüne geçmelisiniz. Unutmayın ki su tüketimine bağlı bir rahatsızlığa karşı dikkat ederken açık bir kaynaktan içmeye çalışacağı suyun içerdiği zararlı organizmalar sebebiyle farklı hastalıklara davetiye çıkarabilirsiniz.

Plastik kaplar yerine, seramik, cam, metal köpek su kapları tercih etmeniz olası bakteri oluşumlarına karşı önleminizi almanızı sağlayacaktır. Hazır kuru mamalar dostlarınızda daha fazla su içme isteği uyandıracaktır. Bu nedenle hem sıvı alımını hem de mama çeşitliliğini sağlamak adına rutin aralıklarla yaş mamalarla besin programını çeşitlendirin. Bu sayede mama yoluyla vücuduna sıvı alımını da artırmış olacaksınız.

 


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X