Anasayfa

 Maltese Terrier Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Evinize yeni bir aile üyesi almaya hazırlanıyorsanız ve bu yeni üyenin küçük bir Maltese terrier olmasına karar verdiyseniz, onu eve getirmeden önce Maltese terrierin özellikleri, mizacı, köpek doğası ve davranışları hakkında bazı temel ayrıntıları bilmeniz gerekir. Çünkü siz nasıl ailenizin diğer üyeleriyle birlikte yaşıyorsanız, küçük dostunuz da sizinle birlikte yaşamaktan mutlu olmalıdır. Bu nedenle, hayvanı eve getirdikten sonra geride bırakmak yerine, önceden yaşamınıza uyumlu olduklarından emin olun. Bu şekilde, gelecekte yalnız ve hayal kırıklığına uğramış olarak kalmayacaklardır. ??

Maltese terrier ile yaşam

Maltese Terrier, insanların köpeklerde aradığı birçok iyi özelliğe sahip sevimli bir ırktır. Birçok Maltese Terrier sahibi onları mükemmel bir kucak köpeği olarak tanımlar çünkü iyi huylu, güvenilir ve sevecendirler. ??

Malta teriyerleri genellikle çevrelerindeki dünyaya karşı barışçıldır. Elbette, her ırkta olduğu gibi, bazıları sakin ve açık fikirli olabilirken, diğerleri içine kapanık veya temkinli olabilir.

Meraklı ve çevik olan bu çocuğun dışarıda fazla egzersize ihtiyacı yoktur, ancak yürüyüşlerde ve bahçede size eşlik edecektir. Büyük bir köpek için çok küçük olabileceğinden, Maltese Terrier, kendi koruması için her zaman bir bahçe veya muhafaza içinde kapalı tutulmalıdır.

Eğitim ve sosyalleşme de ırkın karakterinin gelişiminde önemli bir rol oynar. Çaresiz çocuk muamelesi görürlerse veya şımartılırlarsa aşırı bağımlı, güvensiz veya kırılgan hale gelebilirler.

Maltese Terrier'in Özellikleri

  • İnsanlara ve diğer hayvanlara son derece kibardır.
  • Az tüy döken bir cins arayanlar (genellikle alerjisi olanlar için önerilir).
  • Maltese terrierler iyi bir seçim olabilir. ??
  • Kırılgan ve aşırı hassas ırklar arasındadır.
  • Korunması gereken hassas ırklar arasındadır.
  • Uzun süre yalnız bırakılırsa, 'ayrılık kaygısı' adı verilen psikolojik bir durum gelişebilir.
  • Sık fırçalama ve taramanın yanı sıra düzenli tıraş gereklidir.
  • Bu ihtiyaçlar ve kişilik özellikleri yaşam tarzınıza uymuyorsa, Maltese Terrier sizin için doğru cins olmayabilir.

Maltese Terrier Bakımı

Bir Maltese terrier almayı düşünüyorsanız, bilmek isteyebileceğiniz en önemli bilgi Maltese terrierinizin bakımını nasıl yapacağınız ve nelere dikkat etmeniz gerektiğidir.

Maltese Terrier'in tüyleri sık sık fırçalanmaz ve taranmazsa keçeleşebilir ve birbirine dolanabilir. Genel olarak, Maltese Terrier'in tüylerinin kısa tutulması tavsiye edilir. Düzenli bakım ile Maltese terrieriniz her zaman temiz, düzenli ve rahat olacak, taranması ve yıkanması çok kolay olacaktır. Ve köpeğiniz ömür boyu sevimli bir köpek yavrusu gibi görünecek.

Soğuk veya yağmurlu bir bölgede yaşıyorsanız, Maltese terrierini eğitmek zor olabilir çünkü soğuk ve nemli havayı sevmez. Maltese Terrier eğitilebilir bir ırktır ve tuvalet eğitimi için kapalı bir tuvalet odası şiddetle tavsiye edilir. Bahçeli bir evde yaşıyorsanız, köpek için küçük bir kapı özellikle yararlı olacaktır. Bu şekilde minik dostunuzun tuvalete gitmesi gerektiğinde hemen dışarı çıkabilir.

Ayrılık kaygısı ve aşırı havlama

Malta teriyerleri diğer ırklara göre arkadaşlığa daha fazla ihtiyaç duyar ve birkaç saatten fazla yalnız kalmayı sevmezler. Mutsuzluklarını yıkıcı çiğneme ve havlama ile ifade etme eğilimindedirler. Maltese Terrier yalnız kalma korkusu ile karakterize edilir ve uzun süre yalnız bırakıldığında bu korku yeniden ortaya çıkar ve psikolojik sıkıntıya neden olur. Bunu çevrelerine zarar vererek ve aşırı havlayarak ifade ederler.

Bu nedenle Maltese Terrier, iş seyahatleri gibi uzun süreler boyunca evden uzakta olmanız durumunda uygun değildir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X