Anasayfa

 Manx Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Karşınızda Man adası kedi türü olan mutasyona uğrayarak dünyaya gözlerini açmış olan Manx cinsi kedi dostlarımız! Evcil kedi grubunda yer alan bu mükemmel kedi türünün kuyruğu oldukça kısadır. Hatta birçok insan tarafından "kuyruksuz kedi" olarak da anılmaktadır. Manx cinsi kedi dostlarımızın en ayırt edici özelliği ise uzamuş arka ayarları ve orantılı bir şekilde olan yuvarlak kafa yapısının bulunmasıdır. Manx cinsi kedi dostlarımz çocuklarla iletişimi çok iyidir. Ayrıca son derece zeki ve sevecen bir karakter özelliğine sahip olduğu bilinir. Kendisini hızlı bir şekilde sevdirme yeteneğine sahiptirler. Çocuklu aileler için çok ideal bir kedi türüdür. Manx cinsi kedi dostlarımızı kalabalık aileler de besleyebilir. Çünkü Manx kedi türü kalabalık ortamları çok sever. Her zaman insanlarla etkileşimde olmak onların çok hoşuna gidecektir. Manx cinsi kedi dostlarımızın hareketli yapıları bu özelliklerini ortaya koymuştur. Fırlatmış olduğunuz bir oyuncağı size getirmek konusunda çok usta bir yeteneğe sahiptirler. Manx cinsi kedi dostlarımız için etkileşim, oyun ve iletişim çok ama çok önemli bir durumdur.

Manx Cinsi Kedi Karakter Özellikleri

Manx cinsi kedi dostlarımız direkt olarak karakterleri ile öne çıkan bir ırktır. Özellikle yabancılara karşı pek utangaç olan Manx cinsi kedi dostlarımız yalnızca onlara bakan kişilere ve tanımış olduğu aile üyelerine karşı etkileşim gösterebilirler.

Ayrıca diğer insanlara karşı da ilk etapta çok fazla çekimser davranabilir. Fakat belirli bir süre geçtikten hemen sonra çekimserlik durumu da ortadan kalkabilir. Bunun yanında oldukça sevecen, sosyal yönü direkt ön plana çıkmış mükemmel bir kedi ırkıdır. Karakter özellikleri içerisinde zeki olmaları ayırt edici bir özelliktir. Bu zekilikleri onları bir köpek cinsi gibi oyun alanı konusunda çok usta olduğunu da kanıtlar nitelikte gösterebilir. Çok meraklı bir yapıya sahip olan bu kedi ırkı, eve gelen misafirleri izleyerek bu notktada da gelişim gösterebilirler. Manx cinsi kedi dostlarımız otoriter bir karakter yapısına sahiptir. Köpek edası ile her şeye sahip olmak isterler. Mükemmel bir kedi türü olduğunu söylemiştik, bunu karakterini tanıyınca yeniden anlamış olduk.

Manx Cinsi Kedi Bakımı

Manx cinsi kedi dostlarımız, diğer tür kedi dostlarımız gibi düzenli bakıma ve beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Aynı zamanda hijyenik ortamlarda olmak isteyebilirler. Bu bakım ve beslenme Manx cinsi kedi dostlarımızın ortalama yaşam süresini de etkileyecektir. Rutin veteriner kontrollerini asla unutmamalısınız. Mutlu sağlıklı seneler diliyoruz.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X