Anasayfa

 Mekong Bobtail Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Bugün sizlere mükemmel bir kedi dostumuzdan bahsedeceğiz. Rusya ülkesi üzerinde yetişen Mekong Bobtail cinsi kedi dostlarımızın aslına bakacak olursak Tayland kökenli kedi türüdür. Bu kedi dostlarımızın dikkat çeken en önemli özellikleri elbette kısa kuyrukları olacaktır. Mekong Bobtail cinsi kedi dostlarımızın bir başka çarpıcı özelliğine bakacak olursak o da parlak bir şekilde görülen masmavi gözleridir. Mekong Bobtail cinsi kedi dostlarımız Siyam cinsi kedi dostlarımızla benzerlik göstermektedir. Siyam kedi türünün yüzü, kulakları ve patileri gibi koyu renklerde lekelere sahip olunması ile biliniyor. Bu mükemmel dostlarımızın ipek gibi yumuşacık bir tüyü vardır. Mekong Bobtail cinsi kedi dostlarımız neredeyse çoğu fiziksel özelliklerinde diğer kedi dostlarımızdan çok rahat bir şekilde ayrılmaktadır. Tam olarak ne zaman ortaya çıktığı bilinmese de çok eski bir ırk olduğu düşünülüyor. Mekong Bobtail cinsi kedi dostlarımız sayı olarak çok az olması sebebi ile Rusya ve Uzak Doğu ülkelerinde çok fazla değer verilen nadir kedi dostlarımızdan bir tanesi olarak kayıtlara geçmiştir.

Mekong Bobtail Cinsi Kedi Özellikleri ve Kişilikleri

Mekong Bobtail cinsi kedi dostlarımız özellikle de ona bakan kişilere karşı sevgisini ciddi bir şekilde göstermektedir. Oldukça sosyal ve arkadaş canlısı olan bu mükemmel kedi dostumuz bunun yanında çok girişkendir. Meraklı olduğu kadar zeki olan Mekong Bobtail cinsi kedi dostlarımız zekasını sahibi ile geçirmiş olduğu süre boyunca oyunlarda geçirmektedir. Ayrıca zekasını diğer evcil dostlarımız ile geçirmiş olduğu süre boyunca göstermektedir. Meraklarını bastırabilmek adına herhangi bir nesneyi önce patisi ile kontrol ettikten sonra tanımaya çalışır ve koklar. Oldukça meraklı olan bu yapısı sayesinde zekası net bir şekilde görülmüştür. Zihinsel olarak interaktif oyuncaklar ile oynaması onların bazı komutları da öğrenmesini kolaylaştıracaktır. Mekong Bobtail cinsi kedi dostlarımız onlara bakan kişiler ile çok içli dışlı olur. Bu mükemmel dostlarımız sizinle geçirdiği vakitten çok hoşlanacaktır. Mükemmel bir dosttur!

Mekong Bobtail Cinsi Kedi Bakımı

Oldukça narin bir yapıda olan bu mükemmel dostumuz aktif ve enerjiktir. Kaliteli besinlere ihtiyaç duyan Mekong Bobtail cinsi kedi dostlarımız kaybettiği enerjiyi yerine koyması gereklidir. Kaliteli mamalar ile beslemeli ve rutin veteriner kontorllerini asla unutmamalısınız. Bu can dostlarımızı günlük olarak taramayı unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X