Anasayfa

 Norveç Orman Kedisi Özellikleri ve Bakımı

Bugün sizlere tüm hayvanseverlerin kalbini kazanmış bir kedi ırkından bahsedeceğiz. Bu ırk, zekası ve tüyleri ile oldukça sevilmiştir. Norveç ülkesinin fazlasıyla soğuk havasında konforlu ve sağlıklı yaşayabilmesi adına kökenine en uygun şekilde upuzun tüylere sahip olan Norveç Orman cinsi kedi dostlarımız saf bir kedi ırkı olarak bilinir. Norveç ülkesinin milli değerlerinden biri olarak kabul edilmiş olan bu ırk, dünyada en az bulunan kedilerden bir tanesidir. Yüzyıllar önce gemilerde ya da evlerde fare avında birçok kere değerlendirilmiş ve başarılı olmuştur. Dolayısı ile avcılık yetenekleri birçok kedi ırkına göre çok daha fazla gelişmiş olan Norveç Orman cinsi kedi dostlarımız aynı zamanda çok ciddi bir şekilde keskin zekaya sahiptir. Bu kedi dostlarımız, görünümleri ile de herkesi kendisine hayran bırakır. Norveç Orman cinsi kedi dostlarımız bir diğer mükemmel özelliği de dost canlısı olmalarıdır. Sıcakkanlı oluşları onları benzersiz yapmaktadır. Bu kedi ırkının şimdi tüm detaylarına bakacağız...

Norveç Orman Cinsi Karakter ve Kişilik Özellikleri Nelerdir?

Norveç Orman cinsi kedi dostlarımız mükemmel görüntüsü ile gizemli bir havaya sahiptir. Dünya üzerinde yüzyıllardır yaşayan saf bir kedi cinsi olarak bilinir. Norveç Orman cinsi kedi dostlarımız her ne kadar orman kedisi ismi ile nitelendirilse de çok eski zamanlardan beri biz, insanoğlu ile birlikte yaşamaktadır. Ev ortamına ve aile üyelerine hızlı bir şekilde adapte olabilirler. İlkel kökenlerinin göstergelerinden bazılarını sergilemiş olsalar da insanlar ile birlikte olmaktan ve insanlar ile iletişime geçmekten geri durmazlar. Norveç Orman cinsi kedi dostlarımız oyun sırasında da zekasını ciddi anlamda kullanmaktadır. İnsanların ynaında durmak onların hoşuna gider. Yine de Norveç Orman cinsi kedi dostlarımız insanlara sevgisini pek gösteremez. Çok fazla hareketli olmayan sakin bir kedidir. Norveç Orman cinsi kedi dostlarımız sert koşullarda yaşamaya dayanıklı mükemmel varlıklardır. Kedi dostlarımızın sudan hoşlanmadığı tezi Norveç Orman cinsi kedi dostlarımız için geçerli değildir. Atasının mirası olan akarsu ve göllerde balık avlama becerisi, günümüzdeki Norveç Orman cinsi kedi dostlarımız için su tutkusu olarak görülür.

Norveç Orman Cinsi Kedi Bakımı

Büyük bir bedene sahip olan Norveç Orman cinsi kedi dostlarımız vücutları adına yeterli enerjiyi sağlayabilmesi için çok fazla yemeğe ihtiyaç duyabilir. Avcı ırktan geldiği için yüksek proteinli ve etli beslenmeyi tercih edebilmektedir. Eğer verilen yiyecekler ve mamalar protein içermiyorsa bazı durumlarda seçici olmaktadır. Karbonhidratlı yiyecekler sağlığını olumsuz etkileyebilir. Rutin veteriner kontrollerinden asla vazgeçmemelisiniz. 


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X