Anasayfa

 Oriental Shorthair Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

İlginç ve bir o kadar da sevimli görünen ayrıca büyük kulakları ile hayvanseverlerin kalbini kazanmış Oriental Shorthair cinsi kediler ilk görüşte bazı kişilerin şaşırmasına sebep olmaktadır. İşte bu sevimli kedi cinsi hakkında detaylıca bilgi verdiğimiz bu yazımızda sizi, Oriental Shorthair kökeni nereye dayanmaktadır? Diğer kedilere göre farkları nelerdir? Karakter özellikleri nasıldır? gibi soruların yanıtları bekliyor olacak.

Oriental Shorthair Cinsi Kedilerin Kökeni Neresidir?

Atalarının siyam kedisi olduğu bilinen Oriental Shorthair cinsi kedi dostlarımız, ortaya nasıl çıkmıştır? Siyam kedilerine oldukça hayranlık duyan İngiliz kökenli kedi yetiştiricileri, bu vücut yapısında ancak daha farklı renklerde kedi hayal etmişlerdir. Sonrasında ise Russian Blue, Siyam kedisi, British Shorthair ve Abyssinian cinsi kedileri kullanarak Oriental Shorthair cinsi kedi dostlarımızı ortaya çıkardılar. 60'lı yılların başında ortaya çıkan Oriental Shorthair cinsi kediler Kedi Hayranları Dernegi tarafından tam olarak 1972 yılında tanındı. Cinsi anavatanı Tayland ve Amerika Birleşik Devletleri olarak tanınmıştır. Oriental Shorthair cinsi kedi dostlarımızın vücut özellikleri siyam kedilerini andırır. Kuyrukları ve gövdeleri uzun olan bu cinsin oldukça zarif göründüğünü söylemek mümkündür. Oriental Shorthair cinsi kedilerin gözleri badem gibidir. Fakat, siyam kedilerin gözleri mavi iken Oriental Shorthair cinsi kedilerin göz rengi yeşildir. Kulakları büyük olan bu kedilerin kafa yapıları üçgen şeklindedir. Zayıf görünümlerine rağmen Oriental Shorthair cinsi kedilerin vücutları kaslıdır. Ayrıca, görünüşlerine göre oldukça ağır kedi dostlarımızdandır. Kilo olarak ortalama 4 ile 6.5 kilogram aralığına ulaşabilir. Bazen 6.5 kilogramdan ağır Oriental Shorthair cinsi kediler de bulunur.

Oriental Shorthair Cinsi Kedilerin Karakter ve Kişilik Özellikleri

Oriental Shorthair cinsi kediler yalnızca görünüş olarak değil karakter olarak da Siyam cinsi kedilere benzemektedir. Siyam kedileri de Oriental Shorthair cinsi kediler gibi konuşkandır. Onlara bakan kişilere oldukça bağlı olan bu cins, yüksek yerlere çıkmaktan çok hoşlanır. İnsanlara kolayca adapte olabilen Oriental Shorthair cinsi kedilerin, aileden birinin kaybı ya da farklı kişilere sahiplendirilme yapılması onları çok üzer. Bu sebeple, Oriental Shorthair cinsi kedi sahiplenmek istiyorsanız onu bir başkasına sahiplendirmenizi önermeyiz. Bunu göz alarak onları sahiplenmeniz en iyisi olacaktır. Yalnızca Oriental Shorthair cinsi kediler için değil hiçbir hayvanın terk edilmesini doğru bulmamaktayız. Terk edilmek tüm varlıklar için acı verici bir durumdur.

İnsanlara karşı oldukça sevecen olan Oriental Shorthair cinsi kedilerin diğer insanlar ile de iyi anlaştığını söylemek mümkündür. Ayrıca, çocuklar ile iyi anlaşan bu kedi cinsi, diğer evcil hayvanlarla da çok iyi anlaşır. Kıvrak zekası olan bu kedi cinsi çok enerjiktir.

Oriental Shorthair cinsi kediler çok alerji yapmayan türden kedilerdir. Bunun garantisi yüzde yüz verilmez ancak kedilerin yaratmış olduğu alerjenleri daha az salgılar. Bu yazıya ek olarak Oriental Shorthair cinsi kediler oldukça az tüy döker. Bu sebeple Oriental Shorthair cinsi kediler pek alerji yapmaz. Bu durumu en iyi doktorunuz ve veteriner hekiminiz bilecektir.

Sizlere bu yazımızda Oriental Shorthair cinsi kediler hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın...


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X