Anasayfa

 Sarman Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Sizlere bu içeriğimizde Sarman kedi dostlarımız hakkında detaylı bilgiler vermeye çalışacağız. Dünyamız üzerinde en çok görülen ve duyulan kedi dostlarımızdan bir tanesidir. Aslına bakacak olunursa Sarman kedi dostlarımız bir kedi cinsi değildir. Tüy yapısı ve renkleri sebebi ile Sarman ismi ile anılır. Sarman kedi dostlarımız aslında tekir kedi ırkı olarak bilinen tekir kedi cinsi ırkının alt türü olarak biliniyor. Çevremizde ise sokaklarda ve evlerde sıklıkla karılaşılan bir türdür. Sarman kedi dostlarımız renklerindeki güzellik ve göz renklerinin çok dikkat çekmesi ile karakter yapılarındaki sıcaklık ve sevecenlik dolayısıyla hayvanseverlerin kalbinde kocaman bir yer kaplamıştır. Sarman kedi dostlarımızın net olarak kökeni bilinmese de tahminlere göre 14. yüzyıl sıralarında Fransa ülkesinde görüldüğü tahmin edilir.

Sarman Kedilerin Özellikleri

Sarman kedi dostlarımızın özelliklerine gelecek olursak iri yapılı olmaları ile bilinirler. Tüy yapıları ise uzundur ve sıktır. Sarı ya da sarı tonlarında görülen bu patili dostlarımızın gözleri de genelde tüyleri ile oldukça uyumlu ve sarı tonlarındadır. Agresif hareketleri ile bilinen kediler değildir. Sarman kedi dostlarımız genel olarak sakin ve arkadaş canlısıdır. Sarman kedi dostlarımızın yüzde 80'lik bir kısmının erkek olduğu bilinir. Oyun oynamayı çok seven ve gün içerisinde genel olarak yatmaktan son derece keyif alan kedilerdir. Pek fazla hareket etmediği için uyumaya olan aşkları sebebi ile kilo almaya yatkın kedi dostlarımızdan bir tanesidir. Sakin ve sessiz yerlerde uyumaktan çok hoşlanırlar. Zeki olan Sarman kedi dostlarımız eğitimleri kolay olabilir. Yaşamış oldukları yer, ailesi, sahiplerine çok bağlı bir türdür.

Sarman cinsi kedi dostlarımızın fiziksel özellikleri konusunda ne çok dikkat çekilen husus ise tüy yapısı, göz renkleridir. Tüy renkleri beyaz, turuncu ya da sarı olarak bilinir. BEyaz renkler vücutlarının tam altında görülür. Bu renk tonlarında kendi aralarında görülür. Sarman kedi dostlarımız tüyleri ve göz renkleri ile birebir uyumlu renktedir.

Sarman Kedi Yavru Beslenmesi

Sarman kedi dostlarımızın beslenilmesinde çok dikkat edilmelidir. Kilo almaya yatkın olan bu dostlarımız obeziteye bile yakalanabilir. Genel olarka iri olan Sarman kedi dostlarımız besin değeri yüksek ve kaliteli olan kedi mama çeşitlerinden alınması gerekir. Özellikle gelişimlerinde Sarman kedi dostlarımız yavru olanlar için uygun besini, vitamini, minerali alması için gerekli veteriner kontrolünden geçmelidir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X