Anasayfa

 Serengeti Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Tekir kedi dostlarımız gibi mükemmel ve desenli bir kürke, vahşi kedi dostlarımız gibi bir fiziksel görünüme sahip olan Serengeti cinsi kedi dostlarımız isimlerini Afrika'da ünlü bir bölge olan Serengeti'den almaktadır. İsimleri Afrika ülkesinden gelmiş olsa da bu kedi dostlarımız Amerika Birleşik Devletleri'nin ünlü eyaleti olan Kaliforniya'da geliştirildi. Amerikalı biyologlar başka bir Afrika'lı vahşi kedi ırkı olan Serval kedi dostlarımızın evcil türünü elde edebilmek adına çalışma yaparken 1994'lü yıllarda yetiştirilmeye başlanan Serengeti cinsi kedi dostlarımız saf bir cins değildir. Atalarını sayacak olursak; Bengal kedisi ve Oriental Shorthair cinsi kedi dostlarımız bulunuyor. Serengeti cinsi kedi dostlarımız vahşi kedi dostlarımıza benziyor olsa da hiçbir şekilde vahşi eğilimi yoktur. Bugün başlı başına bir cins olduğu kabul edilmiştir. Serengeti cinsi kedi dostlarımız en fazla Amerika ve Avrupa'da popülerdir. Türkiye'de ise pek popülerliği yoktur.

Serengeti Cinsi Kedi Kişilik ve Karakter Özellikleri

Oriental Shorthair ve Bengal cinsi kedi dostlarımızın çaprazlanarak geliştirildiği Serengeti cinsi kedi dostlarımız melez, karışık bir cinstir. En başta belirtmekte fayda var ki Serengeti cinsi kedi dostalrımız vahşi bir kedi türü değildir. Aksi olarak oldukça sevimli, sadakat ve sevecenliği güven ile birleşmiştir. Ev yaşamına oldukça fazla uygun olan Serengeti cinsi kedi dostlarımız, insanlara karşı çok sıkı bir bağ kurmaktadır. Sadakati her fırsatta göstermeyi sever. Serengeti cinsi kedileri tanımlarken birçok insanın kolay bir şekilde fark edebileceği en kolay kişilik ve karakter özelliği, Serengeti cinsi kedi dostlarımızın çok fazla çevik ve aktif olmasıdır. Upuzun bacakları, ince uzun zarif bir şekildeki vücudu Serengeti cinsi kedi dostlarımıza inanılmaz bir çeviklik katmaktadır. Serengeti cinsi kedi dostlarımız tırmanma, atlama gibi eylemleri çok başarılı bir şekilde yapabilir. Çekmece, dolap gibi yerlerin ardındaki alanı keşfetmek isteyebilir. Serengeti cinsi kedi dostalrımızın olduğu bir ortamda kırılacak eşya bulunammalıdır. Serengeti cinsi ekdi dostalrımız ile interaktif şekilde oyunlar oynanmalı ve zihinsel gelişimi daima meşgul edilmelidir.

Serengeti Cinsi Kedi Bakımı

Serengeti cinsi kedi dostlarımızın en büyük zaafları maalesef ki hiç mi hiç yalnız kalmaktan hoşlanmamalarıdır. Serengeti cinsi kedi dostlarımız özel bir diyete ihtiyaç duymaz. Hareketli yapıları ile en iyi mama ile beslenmesi ve gelişimi desteklenmelidir. Premium mamalardan olan Pro Plan, N&D, Royal Canin gibi mamalar onları destekleyecektir. Obezite sorununa karşı veteriner hekiminiz ile belirlemeniz gereken bir diyet listesi olabilir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X