Anasayfa

 Sevda Papağanı Nasıl Bir Kuş Türüdür?

Bugün sizler için hazırladığımız içeriğin konusu "sevda papağanı nasıl bir kuştur" sorusuna yanıt verecek. Sevda papağanı cinsi kuş dostlarımız yani diğer ismi ile "aşk kuşu" ses tonlaması ve renkleri ile adeta bir insanı kendine aşık etmeyi başarıyor. Eski zamanlardan beri bu dostlarımıza cennet kuşu denilmektedir. Papağangiller dünyasının en minik boyutlu papağan grubunun bir üyesi olarak karşımıza çıkıyor. En fazla Afrika kıtası alanında bulunuyor. İlk türedikleri yer de Afrika kıtası olarak biliniyor. Sevda papağanı denildiği zaman ilk aklımıza gelen durum eşlere karşı duyulan sevgi olacaktır. Kendisi eşlerine çok bağlı olması dolayısıyla sevda papağanı ismini almıştır. Bu mükemmel papağan cinsinin bakımı oldukça kolaydır. Bir sevda papağanı sahiplendiyseniz öncelikle onların bakımlarında direkt olarak bilgi sahibi olmanız gerekir. Oldukça hassas bir canlı olmaları sebebi ile en ufak bakımındaki bir yanlış direkt sağlığını etkiler.

Sevda Papağanı Konuşur mu?

Oldukça gür ve yüksek desibelde bir ses tonuna sahip olan sevda papağanları geceleri ötmeyi seviyor. İnsanoğlunun ses taklidini kısmen de olsa taklit edebilir. Doğru bir sabır ve eğitim sonucunda birkaç kelime öğrenmesi de mümkündür. Sevda papağanları çok fazla konuşmaktadırlar. İşte bu sebep doğrultusunda onların yanlarına bir arkadaş edinmek çok doğru bir tercih olacaktır. Bu sebepler doğrultusunda gün içinde evde pek sıkılmıyorlar. Siz sahiplerini de pek ilgi konusunda bunaltmayan canlılardır. Tek olarak sahiplenilmeis konusunda pek bir sorun olmayacaktır ancak sahiplerinden sürekli olarak ilgi isteyebilirler ve çok düşkün olurlar. Yeterli ilgi gösterilmediğinde ise sorunlu bir papağan olarak gündeminize gelebilir. Her renkte olabilen güzel dostlarımızdır. Eşleri ile son derece uyumlu renklerde olması da önemli bir husustur. Çok geveze oldukları bilinir. Gece de konuştukları için ev içerisinde problem oluşabilir. Yüksek sesten hoşlanmayan insanların bu kuş türünü sahiplenmeleri doğru olmayabilir. Yalnızca hasta oldukları zaman ya da size küstüyse biraz suskunlaşabilir. Oyuncu yapıları ve sevecen karakterleri ile ilgiyi sevmektedirler. Konuşmaktan son derece hoşlanırlar ve parlak renkli minik oblejelere karşı ilgileri bulunur. Meraklı yapıları sebebi ile bir yerleri kemirmeleri olasıdır. Ara ara dışarı bırakıyorsanız ki mutlaka bırakmalısınız, kesinlikle gözetim altında olmalıdır. Masadaki minik eşyalar onlar için harika bir oyun olacaktır. İnsanlar ile beraber 10 sene kadar yaşayabilirler. Eğer küçükken sahiplenirseniz onların eve bağlanma olasılığı da iki kat artabilir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X