Anasayfa

 Sultan Papağanı Cinsi Kuş Özellikleri ve Bakımı

AVustralya kökenine dayanan dünya güzeli Sultan Papağanı dostlarımız, ülkemiz üzerinde beslenen papağan türleri arasında en sevimlisi ve en yaygın olanıdır. Sultan Papağanı dostlarımız çok da zahmet gerektirmeyen bakımları sayesinde ev ortamına hem de aile bireylerine kolayca uyum sağlayabiliyorlar. Kendilerine has olan görüntüleri Sultan Papağanı dostlarımızın meraklı yapıya sahip olmasını da sağlamaktadır. Bu özellikleri sayesinde güzel papağanımızın eğitimi oldukça kolay denebilir. Hatta papağanlar arasında en kolay eğitebilen canlılardan bir tanesi Sultan Papağanı olduğunu söylememiz mümkündür. 

Sultan Papağanı Yaşam Süresi Ne Kadardır?

Sultan Papağanı dostlarımızın yaşam süreleri 15 yılı bulabilir ancak çok daha iyi bir bakımla 22 yıla kadar yaşayan Sultan Papağanı dostlarımız olmuştur.

Sultan Papağanı Cinsiyet Ayrımı Nasıl Yapılır?

Minik dostlarımızın erkek olanları koyu renkli olduğu bilinir. Genelde erkek olan Sultan Papağanı dostlarımızın göz çevresi ise sarı tüyler ile kapılıdır. Çok fazla konuşup sesleri de gürdür. Dişi Sultan Papağanı dostlarımız ise soluk renklidir pek de konuşmayan yapıları vardır. Sesleri çok daha hafif olabilir. Dişi olan Sultan Papağanı cinsi dostlarımız yalnızca kuş ötme sesi çıkardıkları bilinir. Bu davranışları da pek nadir olarak görülebilir. Bu sebeple Sultan Papağanı dostumuzun konuşmasını istiyor ve bu amaçla almak istiyorsanız erkek olan Sultan Papağanlarını denemeniz gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Sultan Papağanı Genel Özellikleri Nelerdir?

Genelde bu dostlarımız 3. aydan sonra konuşmaya başlamaktadırlar. Ev içerisinde beslenen diğer bir kuş türüne göre konuşmaya ya da evcilleşmeye daha yatkın olunması ile bilinir. Biz insanoğlu ile oyun oynamaya bayılırlar. Oldukça sakin bir yapıda oldukları bilinir. Genelde biz insanoğlu ile kısa zaman içerisinde alışır ve biz insanlar ile yaşamayı ço kseverler. Sultan Papağanı cinsi dostlarımız kolay eğitilebilirken bazıları ise çok zor eğitilebilir. Sadece birkaç kelime konuşabildikleri bilinir. İyi bir eğitim ile bu konuşmayı hızlandırabilirsiniz. Bulunduğu ortam onları rahatsız ederse çığlık atabilirler, hazır olun! Doğada en çok rastlanan Sultan Papağanı dostlarımızın rengi ise gri renk olanıdır. İşte böyle sevgili okuyucularımız! Bugün size Sultan Papağanı cinsi dostlarımızdan bahsettik. Bizi takip etmeyi unutmayın...


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X