Anasayfa

 Thai Lilac Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Bu minik dostlarımızın isminden deanlaşılacağı üzere anavatanları Tayland ülkesidir. Thai Lilac kedi dostlarımız tatlı mı tatlı yüzleri ve leylak rengini andıran ipeksi tüyleri ile hayvanseverlerin kalbini kazanmıştır. Lavoratuvar ortamında olmayan, tamamen doğal bir cins olan Thai Lilac kedi dostlarımızın ataları dünyanın en nadir kedi cinsi olarak da bilinen Korat kedi dostlarımızdır. 1980'li yılların hemen başında ortaya çıkan bu cins daha sonra geliştirildi ve Tayland'da yayınlaştırıldı. Tayland dışında isimleri duyurulmak istendi ancak dünyamız üzerinde sayıları oldukça az olması sebebi ile Thai Lilac cinsi kedi dostlarımız pek bilinmiyor. Ülkemizde de pek rastlanmayan bu ırk, oldukça kıymetli güzel bir kedi cinsidir. 1993 yılında Thai Lilac cinsi kedi dostlarımız remis bir kedi cinsi olarak kabul edildi. Hareketli, neşeli ve eğlenceli bir yapıya sahip olan Thai Lilac cinsi kedi dostlarımız güzel yüzü ile aynı zamanda sosyal ve sevecen varlıklardır.

Thai Lilac Cinsi Kedi Genel Özellikleri Nelerdir?

Şimdi de madde madde sıralayacağımız bu listemizde Thai Lilac cinsi kedi dostlarımızı çok daha yakından tanıma fırsatı bulmuş olacağız. Bu güzel yüzlü canlıları hep beraber yakından tanımaya hazır mısınız?

  • İsminden de anlaşılacağı üzere anavatanları Tayland olan bu kedi ırkının ortaya çıktığı coğrafya dışında pek bilinmeyen, dünya üzerinde çok nadir bulunan kedi cinsidir.
  • Yapay olmayan, doğal bir ırktır.
  • Ataları yine Taylan'da varlığını sürdüren Korat kedi ırkıdır.
  • Ağırlıkları 4 ile 6 kg arasında değişir ve orta büyüklüktedir.
  • Thai Lilac cinsi kedi dostlarımız ince bacaklara ve zarif bir bedene sahiptir.
  • Gözleri iri ve badem şeklindedir.
  • Başlarının iki yanına oldukça nizami bir biçimde konumlanmış kulakları üçgen şeklinde ve ayrıktır.
  • Tüyleri sık, kısa ve ipeksidir.
  • Tüy renkleri ilk bakıldığında krem rengi gibi anlaşılsa da isimlerini aldığı leylak rengine kayan bir tonu vardır.
  • Thai Lilac cinsi kedi dostlarımız meraklı, zeki varlıklardır. Hareketli ve oyun oynamaya da bayılırlar. Yalnız kalmaktan hiç hoşlanmazlar.
  • Bilinen genetik bir hastalığı olmaması ile beraber yaşam süreleri bakımlarına bağlı olarak 15 yıl kadardır.

Thai Lilac Cinsi Kedi Bakımı Nasıl Yapılır?

Thai Lilac cinsi kedi dostlarımız tamamen bir aile kedisidir. Neşeli, sevgi dolu ve enerjik yapıları sayesinde sahiplerini memnun etmek isterler. Duyarlı doğası gereği ise bu kedi cinsini ideal bir ev kedisi yapar. Thai Lilac cinsi kedi dostlarımız sağlıklı ve kısa tüylü olmaları sebebi ile bakımları kolaydır. Ancak Thai Lilac cinsi kedi dostlarımızın bakımlarındaki en zor husus, evde yalnız kalma hassasiyetleri olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Meraklı ve oyuncu varlıklar olması sebebi ile onlarla çok vakit geçiremeyecekseniz tavsiye edilmez. Onlara bol bol kedi oyuncağı almanız gerekebilir.

Sizlere bu içeriğimizde Thai Lilac cinsi kedi dostlarımız hakkında genel bilgiler vermeye çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X