Anasayfa

 Toyger Kedisi Özellikleri Nelerdir Bakımı Nasıldır?

Bu minik dostumuz adeta bir yavru kaplanı andırır. Toyger cinsi kedi dostlarımız uzun bir gövdeye, güçlü kemiklere ve yüksek omuzlara sahip olması ile bilinmektedir. Kaslı kedi grubunda olan Toyger cinsi kedi dostlarımız ters kalp şeklinde bir surata sahiptir. Bunun yanında kendisine özel kürk deseni ile Toyger ırkı kediler açık kahverengi ve turuncu tüylerinin üzerine dairesel koyu çizgilere ve parlak bir yapıya sahip olmak ile bilinirler. Vahşi kedi cinslerini andıran güçlü vücut yapısı ile Toyger cinsi kedi dostlarımız son derece arkadaş canlısıdır. Bunun yanında kendileri evcil kedi cinsleri arasındadır ve oyuncu kilişiği ve cana yakın ruhlu kedilerden birisidir.

Toyger Cinsi Kedilerin Karakter Özellikleri

Bu minik dostlarımızın harika bir tüy yapısı vardır. Her ne kadar insanlar tarafından ilk görüşte vahşi kedileri andırsa da son derece arkadaş canlısı, oyuncu ve cana yakın ruhları ile bilinirler. Toyger cinsi kedi dostlarımıza bakan kişilerin yanında olmasının tadının son derece çıkarabilen bu cins, evcil hayvanlarla da iyi bir şekilde geçinebilir. Ayrıca Toyger cinsi kedi dostlarımızın uysal kişilik yapısı ile iyi bir ev arkadaşı olduğu inkar edilemez. Bu ırkın harika zekası, sahiplerine eğitim sırasında kolaylık sağlar. 

Kaplan görünümleri ile egzotik Toyger cinsi kediler, kürklerinin koyu dikey bir şekilde oluşan çizgileri ve mükemmel derecede aktif kişilikleri sayesinde tanınmıştır. Bengal kedi cinsi ile yerel kedi çiftleşmesi sonucunda ortaya çıkan Toyger cinsi kedi dostlarımız kaplan DNA'sına sahip değildir ancak onların etrafta bulunması görkemli ve kaplana benzeyen bir kedi varmış edası yaratır. Kaplanların aksine Toyger cinsi kedi dostlarımız arkadaş canlısıdır. Yabancılarla da arası son derece iyidir.

Sosyal, enerjik ve sevecen olan Toyger cinsi kedi dostlarımız mizaç yapıları sebebi ile ev halkı, diğer evcil hayvanlar ve çocuklar ile iyi geçinir. Sosyal yapıda olması sebebi ile eve gelen yabancı kişilere karşı yakın olurlar. Bunun yanında Toyger cinsi kediler girişken ruhları sayesinde hızlıca tırmanma yetisine sahiptir. Onlara hızlı şekilde tırmanabilecekleri, yüksekten sizi ve ev halkını izleyebileceği bir kule satın alabilirsiniz.

Toyger Cinsi Kedi Bakımı

Tüm evcil hayvanlarda olduğu gibi Toyger cinsi kedi dostlarımızın bakımı da sorumluluk gerektirir. Hayvan sahiplenirken unutmamalısınız ki bazı türler daha fazla ilgi ister ve hassastır. Toyger cinsi kediler de o hassas kedilerden bir tanesidir. Mükemmel görünümü ile onları sahiplenmek istiyorsanız bol bol vakit geçirmelisiniz. Haftalık olarak onları taramalı ve veteriner hekim kontrolünü unutmamalısınız.

Sizler için hazırladığımız bu içerikte Toyger cinsi kediler hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X