Anasayfa

 Ural Rex Kedi ırkının Genel Özellikleri ve Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ural Rex Kedi ırkının Genel Özellikleri ve Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Az tüylü ve kıvırcık tüyleriyle tanınan Ural Rex kedileri, çok nadir bulunan bir kedi türüdür. Anavatanları Rusya’nın Ural dağlarıdır. İsimlerini de buradan almışlardır. 1960’lı yılların başında ortaya çıkmışlardır. Daha sonrasında nesilleri tükendiği düşünülmüştür. Fakat 1980’lerin sonuna doğru tekrardan rastlanılmıştır. Son olarak ise 1988 yılında Ural dağlarında görülen bu ırk doğal kedi cinslerinden biri olarak yer almaktadır. Ayrı bir kedi ırk olarak kabul edilen tarih ise 1992 gibi oldukça yakın bir tarihtir. Sadece Rusya’da yetiştirilen bu kedilerin tüyleri çok kısa ve kıvırcıktır. Ama Ural Rex kedileri Sfenksler gibi tüysüz görünmezler.

Ural Rex Kedi ırkının Genel Özellikleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Anavatanları yazımızda da belirttiğimiz üzere Rusya’dır. Doğal bir kedi türüdür. Hiçbir kedi ırklarının melezlenmesiyle ortaya çıkmamışlardır. Orta irilikte kediler arasında yer almaktadırlar. Tüm vücutlarını kaplayan kıvırcık tüylere sahiplerdir. Siyah, beyaz, krem renkleri ağırlıklı olmak üzere her renkte olabilirler. Doğduklarında tüyleri düz olsa da ilerleyen dönemlerde kendiliğinden tüyleri kıvırcıklaşmaktadır. Kaslı ve atletik gövdeye sahiplerdir. Eğitilmeye açık kedilerdir. Oldukça uyumludurlar. Sahiplerine ve yuvalarına bağlıdırlar. Sevgiye ve ilgiye oldukça ihtiyaç duymaktadırlar.   Sosyalleştirilmesi oldukça kolaydır. Çocuklara karşı çok temkinlidirler. Yalnızlıktan hiç hoşlanmazlar. Çok konuşkandırlar. Sahiplerine miyavlayarak ve mırıldanarak ihtiyaçlarını karşılamalarını isterler. Oldukça sağlıklıdırlar. Genetik bir hastalıkları bilinmemektedir.  Soğuk havalarda ve çok sıcak havalarda çok dayanaksızdırlar. Ortalama yaşama süreleri 15 yıl kadardır. Fakat çok iyi bakılmaları takdirde bu süre 20 yıla kadar çıkmaktadır.

Ural Rex Kedi Irkının Bakımı

Evde tek başınıza uzun süre vakit geçiriyorsanız Ural Rex kedileri tam sizin içindir. Sahiplerine bağlılıkları ve oyun oynama istekleri ile bilinen kedi ırkıdır. Sahipleriyle birlikte uyumak ve uzun uzun sahiplerinin kucağında oturmaktan çok hoşlanırlar. Yalnız kalmaktan hoşlanmazlar ve depresyona girerler. Kedi oyuncakları edinmek gerekmektedir. Genel olarak sağlıklı kedilerdir. Ancak tüy bakımları çok zahmetli ve özen gerektirmektedir. Derileri kurumaya eğilimlidir. Bu nedenle yıkanmaya uyun değillerdir. Tüylerinin seyrekliği nedeniyle soğuk ve aşırı sıcak havalara karşı dayanıksız oldukları için evde bakılmaları uygundur. Haftada 2 defa tüylerinin taranması gerekmektedir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X