Anasayfa

 Ussuri Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Bugün sizlere adeta Bengal cinsi kedi dostlarımıza benzeyen bir türden bahsedeceğiz. Ussuri cinsi kedi dostlarımız, diğer kedi türlerine çok daha az rastlanan bir ırktır. Bu kedi dostlarımızın anavatanları Rusya'dır. Melez bir kedi olmak ile birlikte hiçbir şekilde insan müdahalesi olmaksızın yalnızca doğal bir yol ile ırk haline gelmiştir. Ussuri cinsi kedi dostlarımızı nerede ise kökenleri olan Rusya ülkesinde bile bulmak çok zordur.

Nesli tükenmekte olan Ussuri cinsi kedi dostlarımız çok zeki ve akıllı olarak biliniyorlar. Oyun kabiliyetleri konusunda oldukça gelişmiş olan bu tür, bakım ihtiyacı olarak da diğer türlere göre oldukça hassas bir türdür. Ussuri cinsi kedi dostlarımız diğer evcil dostlarımız ile anlaşmakta pek de zorluk çekmiyor. Kolay bir şekilde bakımını üstlenebileceğiniz bu türün en iyi oyun arkadaşlarının çocuklar olduğu biliniyor. Ussuri cinsi kedi dostlarımız tüm dikkati üzerine çekme konusunda mükemmeldir.

Eğer dikkat çekemezse ses desibelini artırarak miyavlayabilir. Onlara bakan kişilere karşı çok uslu ve sevgi dolu olan bu türün uysal olduğu biliniyor. Bağımsızlık konusunda ciddi bir yaklaşıma sahip olan Ussuri cinsi kedi dostlarımız sıkılmaz ise oyun oynamak için tam ideal bir türdür. Saldırganlığı neredeyse hiç olmayan bu ırkın onlara bakan kişilere bir saldırı gelmesi durumunda sinirlenebilir. Kaslı ve atletik bir vücuda sahip olan Ussuri cinsi kedi dostlarımızın vücudu bir o kadarda naif bilinir.

Ussuri Cinsi Kedi Eğitimi ve Bilgiler

İlk başta avlanma konusunda inanılmaz yetenekleri olduğunu söylememiz gerekiyor. Ussuri cinsi kedi dostlarımız tırmanmayı, koşmayı ve egzersiz yapmayı son derece sever. Bununla birlikte önüne koyacağınız eşyalarla rahatlıkla oynamak ister. İnanılmaz bir çene kuvvetine sahiptir.

Ussuri cinsi kedi dostlarımıza pençe ve çene kuvvetine dayanıklı oyuncaklar vermeniz uygun olacaktır. Ayrıca Ussuri cinsi kedi dostlarımızın kronik sağlık problemi yoktur. Genetik hastalık konusunda sıkıntı çekmeyen nadir türlerdendir. Diğer evcil dostlarımız gibi sık sık hastalanmazlar.

Ussuri cinsi kedi dostlarımıza apartman dairesinde bakmak oldukça kolay olacaktır. Bununla birlikte doğal ortamda çok sağlıklı olması ile birlikte uzun süre kapalı ortamda kalırsa sağlık sorunu yaşayabilir.

Ussuri Cinsi Kedi Bakımı

Özellikle etobur bir canlı olduğu için hayvansal gıdalar ile beslemeniz en iyisi olacaktır. Ussuri cinsi kedi dostlarımız açık havada kolayca dolaşıp mutlu olabilir. Bununla birlikte rutin veteriner kontrolleri asla unutulmamalıdır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X